Kada budete čuli za šta vam sve može pomoći, odmah ćete uzeti KAŠIKU MEDA

Med
Sxc.hu/mamat123

Bogat prostim šećerima, vitaminima (A,C, E i B grupe) i mineralima med je savršena namirnica koja najviše odgovara fiziološkim potrebama organizma

 

Bogat prostim šećerima, vitaminima (A,C, E i B grupe) i mineralima (kalijum, natrijum, sumpor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, silicijum, bakar…), med je savršena namirnica koja najviše odgovara fiziološkim potrebama organizma. Odgovara svim generacijama, a posebno se preporučuje osobama koje se bave fizičkim i intelektualnim poslovima, kao i deci, sportistima i rekonvalescentima.

 
Istraživanja pokazuju da kilogram meda vredi kao 3 kg ribe, 6 kg pomorandži, 50 jaja, 10 do 20 kg povrća. Imajući ovo na umu, nutricionisti savetuju da se svaki dan počne kašičicom meda.

Dozvoljena dnevna doza je onoliko grama koliko neko ima kilograma, a ovo pravilo važi za sve uzraste. Najbolje je da se uzima rastvoren u toploj vodi (35-40 stepeni) ili u mlakom čaju jer ga tako organizam najlakše apsorbuje. Može da se konzumira i tako što se med stavi ispod jezika i postepeno topi, jer polako oslobađa sve korisne sastojke.

Ova namirnica povećava otpornost organizma, obnavlja tkiva, ublažava upale, poboljšava rad srca, uklanja umor, a ima i opuštajuće dejstvo na nervni sistem. Osim toga, pospešuje oporavak u slučaju oboljenja jetre, bubrega, prostate i nervnog sistema. Pokazalo se i da su osobe srednjih godina, koje redovno konzumiraju mešavinu meda i cimeta, pokretljivije i gipkije.loading...