KAKAV STE UVEK ŽELELI: Evo kako možete imati savršen nos bez odlaska pod nož

Ako ste odavno želeli da imate lepši profil, ali nikad nije bilo prilike, znajte dasad postoji nehirurško preoblikovanje nosa hijaluronskim filerima. Ona, naravno, ne menja radicionalnu korekciju, pogotovo ako nameravate da drastično smanjite veličinu nosa, ali odličan je izbor za ispravljanje manjih nepravilnosti.

Nos
Pixabay.com

Rešava neravnine

Korekcija nosa hijaluronskim filerima idealno je rešenje za male estetske korekcije i kad ne postoji zdravstveni i funkcionalni problem narušenog disanja ili nazalnog govora. Za složenije zdravstvene teškoće ipak je prava adresa rekonstruktivna i plastična hirurgija – kaže prof. dr Ioanna Batsialou, specijalista estetske i antiejdžing medicine, mezoterapije i rehabilitacije.

Estetsko popunjavanje neravnina, ožiljaka i nepravilnosti nosa obavlja se injekcijama hijalurona, koji se ubrizgava mikroiglicama u sedećem položaju u ordinaciji lekara specijaliste.

Samo kod specijaliste

Metoda je brza, efikasna i gotovo bezbolna, a rezultati su odmah vidljivi. Nema potrebe za lokalnim anesteticima pošto fileri sadrže i male doze lidokaina (ksilokaina) koji neutrališu bol.

Ovim neoperativnim korekcijama mogu da se podvrgavaju i muškarci i žene.

Ali veoma je važno da to čine isključivo kod lekara specijalista sa sertifikovanim hijaluronskim filerima, jer u suprotnom može doći do ozbiljnih posledica, od alergija do stvaranja nekrotičnog tkiva.