Kako da negativno postane prošlost: Naučite da život promenite za JEDAN DAN

Sreća
Pixabay.com

Da li razmišljate o poslu koji morate da uradite? O mejlovima na koje morate da odgovorite ili o papirima koji čekaju da ih pregledate? A možda razmišljate i o kućnim poslovima koje morate obaviti?

 

Ili možda razmišljate o stvarima koje vas čine srećnim? Poljubac vašeg deteta koji će vam dati pre nego što krene u školu, ili o zagrljaju vašeg partnera kojim će vas pozdraviti kada dođete kući? Da li ikada pomislite koliko ste srećni jer iako nemate sve što poželite imate jako mnogo?

Albert Ajnštajn je jednom rekao:

“Najvažnija odluka koju možemo doneti je da li želimo verovati da živimo u prijateljskom ili neprijateljskom okruženju. Da li je svemir dobar ili loš.”

Da li je svet u kojem živite neprijateljski ili prijateljski? Kako gledate na to? To je na vama da odlučite i da svaki dan donesete tu odluku.

Probudite se i zapitajte: “Da li ja živim u dobrom ili lošem svetu?” Način na koji razmišljate jako utiče na vas i vaše raspoloženje. Remez Sason je rekao da pozitivno razmišljanje “donosi svetlinu za oči, više energije, i sreću.” Ako vam dan počne pozitivnom energijom manje je verovatno da reagujete na negativan način kada se dogode stvari koje niste planirali. 

Kako pozitivno započeti dan?

Odaberite reči i izjave koje odražavaju pozitivan stav: “Ja ću imati dobar dan” ili “Osećam se srećno zbog svega što će se desiti danas”.

Fokusirajte se na stvari koje vas usrećuju: “Radujem se povratku mog deteta iz škole jer ćemo moći da se igramo” ili “Ne mogu dočekati da vidim gde će me ovaj projekat na poslu odvesti!”

Cenite dobre stvari u svom svetu: “Osećam se zahvalno zbog mog dobrog zdravlja, činjenice da ne mogu platiti račune, i da imam tako divnu porodicu!”

Provedite više vremena s pozitivnim ljudima!