Kako da održavate svoje telo kroz decenije

Svaka decenija naših života sa sobom nosi specifičnosti koje ne koristmo kada uđemo u nardnu. Međutim, doktor Oz preporučuje da neke zdrave navike iz dvadesetim možemo koristiti i u godinama u kojima nikada ne bismo to uradili.

U dvadesetim posvetite pažnju vašim kostima, zato konzumirajte namirnice bogate kalcijumom. Jedite spanać, mlečne proizvode i ribu, a potrudite se da unesete 1000mg kalcijuma dnevno.
Tridesete su pogodne za zaštitu kože od spoljnih uticaja, zato tokom cele godine nanosite kreme koje štite od štetnih sunčevih zraka. Neka vam krema sadrži retinole i alfa-hidroksilnu kiselinu, a potrudite se da koristite preparat sa zaštitnim faktorom 50 ako želite lepu kožu u narednim godinama.
Slabost se gubi u četrdesetim, a da biste ostali u kodniciji redovno vežbajte. Izvodite vežbe za snagu u tri serije po 10 čučnjeva i upotpunite ih sa ponekim skelekom.
Ukoliko mislite da ste u pedesetim stari za seks grdno se varate. Intimni odnosi u ovoj deceniji su veoma bitni, jer sagoravaju kalorije i održavaju vam kondiciju. Druženje sa prijateljima i vama voljenim osobama je u ovoj dobi veoma bitno, jer ćete tako produžiti život.
Naspavajte se u šezdesetim godinama, ali nemojte da preterujete sa lenčarenjem. Osam do devet sati sna je sasvim dovoljno za zdrav organizam, a dan potpunite laganim šetnjama.
Vežbanje i u sedamdesetim i osamdesetim je veoma važno kao i u dvadesetm. Dvadeset minuta dnevnog vežbanja, može sprečiti nezgodne padove, a vaše zglobove učiniti zdravim.