KAKO DA PREŽIVITE SRČANI UDAR AKO STE SAMI U KUĆI: Dovoljno je da radite ovo!

Srčani udar
stockimages/freedigitalphotos.net

Čim osetite prve simptome pozovite pomoć. ali pre nego što bilo ko stigne do vas vi morate da radite ovo

 

Srčani bolesnici muku muče tokom toplih letnjih dana. Ono čega se moraju čuvati najviše je izlaganje suncu u momentima kada je ono najjače kao i prejedanje.

Međutim, naučno je dokazano da vrućina ništa gore ne deluje na srčane bolesnike od hladnoće. Nagle promene vremenskih uslova su te koje u stvari uništavaju telo.

Ukoliko osetite prve simptome srčanog udara morate da se na vreme javite lekaru i to može da vam spase život.

Međutim, ako ste tokom tih momenata sami u kući evo šta morate da radite:

Većina ljudi kada doživljavaju srčani udar, je bez pomoći, osoba čije srce kuca nepravilno i počinje se osećati loše,ima samo oko 10 sekundi pre nego što izgubi svest.

Međutim, ove osobe mogu pomoći sebi tako što će kašljati, energično, ponovno i ponovno (učestalo). Treba uzeti dubok udah pre svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi. Dah i kašalj se moraju ponavljati svake 2 sekunde bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok se ne oseti da srce ponovno kuca normalno.

Duboko disanje unosi kiseonik u pluća, a pokreti kašljanja gnječe srce i održavaju cirkulaciju krvi. Pritisak gnječenja srca pomaže vraćanju normalnog ritma. Na ovaj način, žrtve srčanog udara mogu stići do bolnice.