Kako pravilno srediti obrve? Imaćete savršen oblik uz pomoć saveta stručnjaka

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva.

Obrve
Foter/ pumpkincat210 / photo on flickr

Nekad ste mogli da imate tanke, guste, iscrtane, čupave, uglađene, a danas je trend imati savršene obrve, bez mane i kod kojih je svaka dlačica na svom mestu.

Zato žene (ponekad i previše) brinu o izgledu svojih obrva, pa ih svakodnevno čupaju ili idu kod kozmetičara… Ili na kraju ih sve počupaju, pa odu na japansko iscrtavanje ili klasično tetoviranje obrva.

Ali, ako spadate u one koje imaju prirodne obrve, znate kada je vreme za čupanje. Recimo da je to danas. Uzećete svoje ogledalo koje uvećava ili ćete se pribiti skroz uz ogledalo u kupatilu na kome je savršeno svetlo za pronalaženje svih “neprijateljskih” dlačica.

Sklonite ogledalo koje uvećava!

Osim tih dlačica koje zaista treba da počupate, videćete i one koje tek treba da izrastu, a znate šta to znači – nerviranje i čupkanje kože dok ne dođete do te dlačice koja jedva da viri. To može dovesti do bolnih, crvenih ranica, ali i uraslih dlačica.

Šta zaista treba da uradite?

Udaljite se od (normalnog) ogledala i pogledajte celo lice. Tako ćete jasno videti šta treba, a šta ne da bude u predelu obrva.

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva.

Realno, niko vam neće primetiti nekoliko dlačica, koje samo vi u stvari i vidite. Ne bi bilo loše i da naparite lice ili da ih počupate nakon kupanja, jer će se zbog pare i tople vode pore otvoriti, pa će vam proces biti dodatno olakšan.

Nemojte se nervirati, a ako nemate živaca da sami čupate obrve – uvek su vam na raspolaganju kozmetičarke.