KAKO SMRŠATI BEZ DIJETE? Uz pomoć ovih saveta kilogrami će se topiti, a vi ćete imati SAVRŠENO TELO za leto!

Mršavljenje
Pixabay.com

Ako biste želeli da dovedete svoju liniju do savršenstva za predstojeće leto, a ne volite da se odričete hrane, sigurno se pitate kako smršati bez dijete i odricanja i da li je to uopšte moguće? Ako poslušate naše naredne savete, mi vam sa sigurnošću odgovaramo – i te kako je moguće!

 

Pijte više tečnosti

Neretko se dešava da, zbog žurbe ili previše obaveza, zboravimo da pijemo vodu u toku dana. To je velika greška, jer tek onda kada osetimo da smo žedni, već postaje kasno – to je znak da je organizam već dehidrirao.

Još češće se jednostavan odgovor na pitanje kako smršati krije upravo u konzumiranju više tečnosti. Potrudite se da pijete dosta vode i sve veštačke sokove zamenite limunadom, zaslađenom sa malo meda. Razliku ćete veoma brzo primetiti.

Takođe, ukoliko se pitate kako smršati, a imate običaj da zaboravite da popijete dve litre vode na dan, stavite bokal sa vodom na svoj radni sto i tako redovno hidrirajte svoje telo. Ovo će biti odlična baza za ubrzavanje metabolizma i izbacivanje masti.

Izbegavajte kasne obroke
Da, znamo da je lakše reći nego učiniti, ali kad sledeći put shvatite da celog dana niste ništa jeli, pa sve pokušate da nadoknadite kasnim i preobilnim obrokom, postaće vam jasno zbog čega vam se gomilaju kilogrami.

Umesto toga, potrudite se da večerate što je ranije moguće. Idealno bi bilo do osam sati uveče, a ako to ne možete da izvedete, onda se potrudite da obrok bude što laganiji.

Fizička aktivnost ne mora da bude dosadna i zamorna
Često se odgovor na pitanje kako smršati krije i u manjku fizičke aktivnosti. Ako ste probali razne dijete, a kilogrami su vam ostali, onda znate o čemu pričamo.

Pokušajte da uvedete, makar i minimalnu, fizičku aktivnost tokom nedelje. Telo sve pamti i zahvalno je i za najmanji napravljen korak, te se usredsredite makar na bržu šetnju sa posla do kuće.

U samoj kući se možete potruditi da budete što aktivniji obavljajući kućne poslove ili radeći lagane vežbice ispred TV-a, makar dok traju reklame.

Takođe, možete se odlučiti i za neku aktivnost koja će vam biti zabavna, poput plesa ili vožnje rolera. Setite se kako se dobro osećate posle svake od ovih preduzetih aktivnosti, to će vam biti dodatni motiv.

Probajte razne napitke
Za sve one koji tvrde da se odgovor na pitanje kako smršati mora kriti u restrikciji ishrane, u svoju odbranu imamo da pomenemo samo – razne napitke.

Jedan od njih je legendarna Sasi voda, za koju ste sigurno već čuli. Kako smršati na ovaj jednostavan način? Lako. Potrebno je da u dva litra vode ubacite isečen veći krastavac sa korom, jedan limun (takođe sečen i sa korom, ne ceđen), 8 listova sveže nane i kašičicu rendanog đumbira.

Vodu ostavite u frižideru preko noći, a zatim je pijte sutradan u toku dana. Potrebno je samo popiti jednu čašu na prazan stomak ujutru, a ostatak tokom dana, kada vam odgovara.

Ovaj napitak podstiče metabolizam i izbacuje masti, a kilogrami se tope kao od šale.

Tako ćete jednostavno naći i sopstveni način kako smršati do leta ili neke svečane prilike koja vam predstoji, a bez dijete.loading...