KAKVA TI JE KOŽA, TAKVO TI JE RASPOLOŽENJE: Naučnici dokazali vezu između DEHIDRACIJE I LOŠIH EMOCIJA

Lice
Foter/ tommerton2010 / photo on flickr

Studija koju su korejski stručnjaci sproveli o osećajima koji se javljaju kod žena u vezi s njihovom kožom pokazala je da smanjena hidratacija podstiče stvaranje negativnih emocija.

 

Zvuči neverovatno, ali je jedna poznata kozmetička kuća 2015. godine sprovela istraživanje u Koreji o vezi neraspoloženja i suvoće kože i došla je do iznenađujućeg zaključka.

Nivo hidratacije dosta utiče na to kako se žene osećaju u pogledu svoje kože. Studija koju su korejski stručnjaci sproveli o osećajima koji se javljaju kod žena u vezi s njihovom kožom pokazala je da smanjena hidratacija podstiče stvaranje negativnih emocija.

Kako dan odmiče, raspoloženje pada. Gubi se onaj divan osećaj hidratizovane, glatke i negovane kože koji se javlja nakon jutarnjeg rituala nege, te se do poslepodneva kod žena javlja osećaj da je njihova koža umorna i bez sjaja. Što to znači? Da se naš stepen zadovoljstva menja iz pozitivnog u negativno zavisno o stepenu hidratacije?

Dakle, šta žene očekuju od svoje omiljene kreme za telo nego celodnevnu hidrataciju. Suva koža definitivno je nešto što se pojavljuje sezonski, s velikim promenama vremena, kakva je leto/jesen. Takvu promenu stanja kože (ili njena “raspoloženja”) zovemo sezonskom suvoćom koja nas zahvata svake jeseni – čim se aktiviraju grejalice, radijatori i ostali neprijatelji vlažne, zdrave i nahranjene kože.