Zdrav doručak je najlakše naparviti, čak iako vam se čini da je za njega potrebno više vremena i mašte.

Osim što ih karakterišemo kao zdrave, često su veoma dobri za mršavljenje i skidanje nepotrebnih viškova sa određenih delova tela. Tako, postoji brzi recept za od samo dve namirnice – lan i jogurt.

Naravno, da bi lan i jogurt dali što bolje rezultate, nemojte očekivati magiju. Mršavljenje je dugotrajan proces, a uz ove namirnice potrebmno je da se pridržavate određenih pravila.

Postoje dve opcije recept – da meljete lan ili da ga ostavite u semenkama. Mutricionisti tvrdi da je najbolje konzumirati mleveni jer mu je potrebno manje vreman da se svari u vašem želucu.

Dakle, sipajte lan u blender i izmiksajte ga dok se poptpuno ne usitni, dok ne postane prah.

Ravnu supenu kašiku mlevenog lana stavite u 100 ml jogurta i pijte sedam dana za redom.

Zatim, drugih sedam dana rastvorite dve supene kašike mlevenog lana u 100 ml jogurta i konzumirajte svakog jutra. A treće nedelje, tri kašike mlevenog lana u 100 ml jogurta.

Kada ispijete tri nedelje zaredom na ovaj način, potrebno je da nedelju dana nakon toga napravite pauzu. Ovaj napitak se pije svako jutro na prazan želudac, a najbolje efekte ima ukoliko se konzumira oko pola sata pre jela. 

 
Osim što ćete konzumirati lan i jogurt kao obrok, potrebno je da unosite što više tečnosti – minimum dve litre dnevno. Pored toga, fizička aktivnost je veoma važna ako nastojite da izgubite kilograme.loading...