Koristite domaće lekove? Ove bi trebalo da IZBEGAVATE PO SVAKU CENU

Lekovi vitamini
Pixabay.com

Iako se uvek zalažemo da sitne prehlade i lakša obolenja lečite uz pomoć prirode postoje oni domaći lekovi koje bi trebalo da zaobilazite ma koliko vas uveravali da su delotvorni. Evo i koji su.

 

Slana voda za bolno glo ili kupka od zobene kaše za ekcem su svakako preporučljivi i delotvorni lekovi iz kućne radinosti, ali postoje i oni koji se isto tako često koriste iako ne bi trebalo.

Puter za opekotine

Iako mnogi koriste hladan puter kao prvu pomoć za opekotine, lekari tvrde da to nije najbolji izbor. Oni kažu da je ova metoda poziv na infekciju jer puter može posijati bakteriju na oštećeno tkivo kože ili izazvati još goru iritaciju kože. Ako već ne želite proizvode iz apoteke na bazi antibiotika manje opekotine tretirajte gelom od aloe vere.

Kafa za mamurluk

Najbolji deo jutra, šolja tople kafe, nije baš najbolja opcija za vašu jetru ukoliko ste veče ranije preterali sa alkoholom. Kafa vam još više može uznemiriti stomak i organizam dovesti do dehidracije. Ako želite telo očistiti od toksina najbolje je da pijete velike količine vode odmah po buđenju i to uz vitamine B kompleksa.

Probajte tehniku MUĆKANJA ULJA i bićete zdraviji nego ikada

Zubna pasta za akne

Ovo smo svi više-manje radili, ali lekari kažu ne ovom tretmanu protiv akni iz kućne radinosti. Stručnjaci tvrde da pasta za zube ne može očistiti lice od bubuljica, a da sastojci koje sadrži mogu dodatno iziritirati kožu. Ako želite prirodno sredstvo protiv akni iskoristite med koji ima antibakterijska svojstva.

Sok od narandže za prehladu

Kad god smo prehlađeni ugalvnom posežemo za velikim količinama soka od narandže. Iako 100%-ni sok od narandže zaista sadrži poprilične količine vitamina C , isto tako sadrži i šećere koji oslabljuju mogućnost belih krvnih stanica da se izbore sa prehladom. Umesto kupovnih sokova uzimajte suplemente vitamina C – bez šećera.

Hidrogen peroksid za čišćenje posekotina

Iako ga sigurno imate u svom ormariću sa lekovima nemojte baš previše olako da ga koristite posebno kad su u pitanju manje ogrebotine. Hidrogen peroksid ne samo da ubija bakterije na ranicama, već ubija i zdrave ćelije kože. Najbolji i najbezbedniji način da operete ranu jesu dobra stara mlaka voda i sapun.