KOŽA TRPI PROMENE SA RASTOM TEMPERATURE: Ove kozmetičke proizvode izbegavajte tokom leta

Pred početak ili tokom vrelih letnjih dana, treba uskladiti negu kože sa novim vremenskim uslovima - lice i telo će vam biti zahvalni.

Pixabay

Možete paziti na kalendar i čekati dan početka leta, a najbolje će vam poslužiti termometar i subjektivni osećaj. Čim počnete da se žalite na vrućinu, ovu kozmetiku treba da ostavite za svežije dane, piše Lepa&Srećna.

1. Ulje za lice

Čim temperature porastu, a naročito ako su praćene većom vlažnošću vazduha, koža postaje masnija – luči se više masnih supstanci.

Ako još i vi dodate ulja ili uljane serume, moguće je da koža postane problematična. Izbiće bubuljice, akne, a i oni skloni rozacei videće pogoršanje stanja.

2. Preparati osetljivi na sunce

Svi retionidi i voćne kiseline su popularni zbog divnog dejstva pri čišćenju kože i nežnog sjaja koji joj daju, ali nisu za letnje mesece.

Visoke temperature dovode do veće apsorpcije ovih proizvoda a to može izazvati crvenilo i iritaciju.

3. Jaki pilinzi

Piling može delovati na dva načina – mehanički, česticama koje – pojednostavljeno rečeno – stružu kožu i skidaju površinski sloj mrtvih ćelija, ili hemijski – pomoću enzima.

Mehanički piling je, po pravilu, jači i savetuje se njegova primena tokom zimskih dana, kad je koža suvlja i treba je osloboditi da bi lakše primala kreme.

Leti se ne preporučuju, naročito ako odlazite na plivanje, bilo u moru ili na bazenu. Koža će posle pilinga biti izuzetno osetljiva i na hlorisanu i na slanu morsku vodu.

Zato primenjujte samo nežnije, enzimske pilinge.loading...