Njegovu korisnost podvlači i bečki profesor dr Hademar Bankhofer, ističući da kiseli kupus treba jesti kad god želudac opteretimo obilnim obrocima i slatkišima.

Navodi primer Korejaca koji u kuhinji stalno drže spremljenu činiju sa kupusom, iz koje svaki ukućanin, u svakom trenutku, može u prolazu da se posluži.

Kiseli kupus
Wikipedia

To je zato što kiseli kupus obiluje vitaminom C i poseduje bakterije mlečne kiseline, slične pozitivnim zaštitnim bakterijama u želucu, važnim u momentima prevelike opterećenosti želuca i creva. Zahvaljujući bakterijama iz kupusa, lakše se izgrađuje dobra crevna flora, a otrovi iz organizma brže izbacuju.

Osim toga, sastojci kiselog kupusa su korisni i za mentalnu svežinu, dobro raspoloženje, zdravlje srčanog mišića i kostiju, kao i za izgradnju crvenih krvnih zrnaca. Zahvaljujući bogatstvu cinkom, kiseli kupus štiti i naš imunitet.