LAKŠE DO REZULTATA: Ako dijeta ne deluje, evo gde grešite i kako da sebi olakšate

Jednostavni načini da jutro pretvorite u saveznika dijete…

pixabay

Jednostavni načini da jutro pretvorite u saveznika dijete…

Voda za razbuđivanje organizma

Dovoljna konzumacija vode tokom dana pokazala se kao jedan od glavnih činilaca koji utiču na mršavljenje, ali i zdravlje. Razlog tome je što voda može, ne samo da smanji apetit, već i čaša vode pola sata ili 20 minuta pre obroka popunjava želudac što rezultira manjim unosom hrane.

Usredsredite se

Ovo bi bila ključna strategija kada je u pitanju mršavljenje. Fokus je važna stvar, a vi pokušajte da ga zadržite. Ujutru se prisetite koji su vam ciljevi i odredite kako će vam izgledati dan. Svesno upravljavnje životom će vas osloboditi i stresa što znači da nećete tokom dana želeti nezdrave namirnice kako bi se “umirili”.

Izlažite se sunčevim zracima

Ako muku mučite s mršavljenjem i želite svaku pomoć koju možete da dobijete, probajte odmah nakon buđenja da provedete nešto vremena na otvorenom i uživate u suncu. Stručnjaci tvrde kako je izlaganje jutarnjem suncu, za razliku od onog kasnije u toku dana, impuls s kojim se naš unutrašnji bioritam sinhronizuje.

To olakšava stvaranje rutine spavanja, što pomaže efikasnijem funkcionisanju metabolizma. Naravno, što je metabolizam brži, to i lakše gubimo suvišne kilograme.

Budite se odmorni

Samo jedan sat više sna može da vam pomogne u skidanju gotovo šest kilograma godišnje, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Mičigenu.

Stručnjaci su ove rezultate dobili analizirajući osobe koje su dnevno unosile 2.500 kalorija, a tvrde da san zamenjuje beskorisne aktivnosti kao što je preterano konzumiranje grickalica i gaziranog pića. Spavajući jedan sat duže, ispitanici su smanjili unos kalorija za čak šest posto!

Na posao idite biciklom

Ako ste veoma zauzeti i nemate vremena da se bavite nekim sportom, vožnja bicikla na posao savršena je prilika da tokom dana osigurate potrebnu vežbu – bićete zdraviji, vitkiji, pokretniji, srećniji! Takođe, jutarnjom aktivnošću ubrzavate metabolizam za ceo dan.

Doručkujte

Doručak se smatra najvažnijim obrokom jer pruža energiju za sve zadatke koji su pred nama. Birajte zdrave namirnice koje će vas zasititi do ručka. Takođe, ujutru pripremite grickalice koje će vam biti pri ruci kada osetite glad kako ne biste posegnuli za nezdravom hranom ili slatkišima.