Lečite se pomoću mobilnih telefona

Svi znamo koliko mobilni telefoni loše utiču na naše zdravlje i koliko mogu da utiču na psihičku stabilnost kod čoveka. Međutim, putem prenosivih telefona mi održavamo komunikaciju sa svetom, a oni nam mogu pomoći u dijagnostikovanju nekih bolesti.

Gino čip

U obliku USB stika koji su programirali britanski naučnici možemo da dijagnostikujemo neke od seksulano prenosivh bolesti. Ovaj novi gadget utvrđuje hlamidiju, gonoreju i herpes. USB stik se prključi na telefon, a zatim se na uređaj nanese malo urina ili pljuvačke i za nekoliko trenutka ćete imati rezultete na ekranu svog telefona.

I-stetoskop

Postoji aplikacija koja je zamenila obične stetoskope. Lekari umsto metalnih slušalica oko vrata sad u džepu nose mobilne telefone sa aplikacijom koja im pomaže u merenju pulsa pacijenta. U Britaniji više od tri miliona lekara ima specijalnu dodatnu frunkciju „app” na svojim mobilnim uređajima koji služi umesto stetoskopa.

Aparat za kašalj

Ukoliko imate iPhone moći ćete da utvrdite koliko je ozbiljan vaš kašalj. Američki medicinski inženjeri su ugradili čip koji dijagnostikuje grip, upalu pluća i druge respiratorne upale. Osobe sa kašljem dovoljno je samo da se nakašlju na telefon i na osnovu njihovog glasa će se utvrditi o kojoj infekciji je reč.