Lep osmeh i gvozdena vrata otvara: Predstavljamo NAJBOLJE NAČINE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA KOD ODRASLIH

Proteza
Promo

Ranije su samo deca i tinejdžeri ispravljali zube, ali sve je više odraslih koji žele osmeh o kome su oduvek maštali. S’ tim u vezi, ortodontskom tretmanu se sve češće podležu i odrasli. Danas odrasli nosioći aparat za ispravljanje zuba nisu izloženi istoj stigmi kao što su bili nekada. Međutim, mnogi odrasli pacijenti još uvek traže neke alternativne tretmane kako bi ispravili svoje zube na što brži i estetski privlačniji način.

 

Sa modernim razvitkom u zubnoj tehnologiji, postoje različite mogućnosti ortodontskog tretmana za pacijente. Obilje mogućnostimože biti zastrašujuće ukoliko želite da napravite pravi izbor.

Evo nekoliko predloga koji će vam sigurno pomoći u procesu odlučivanja.

Razmotrimo prvo najčešći ortodontski tretman, fiksna proteza sa standardnim metalnim bravicama. Ovaj metod je veoma dobar u ispravljanju zuba, ali još uvek nije dovoljno dobar u stvaranju prostora, kada je u vilici “gužva”. Ukoliko planirate da koristite ovaj oblik tretmana, verovatno ćete morati da uklonite neke zube kako biste napravili dovoljno prostora.

Najčešće se ukljanjaju četvorke. Odrasli u zavisnosti od težine slučaja protezu nose dve do tri godine, a ponekad i duže. Nositi metalne bravice na ovako dug vremenski period, doprinosi tome da mnogi mladi, a i odrasli, odustaju od tretmana.

Zbog toga je u poslednjih 10 godina bilo dosta istraživanja sa ciljem da se pronađe najbolje rešenje za ispravljanje zuba, gde je cilj skratiti trajanje tretmana i smanjiti vidljivost bravica.

Bravice koje se ugrađuju sa unutrašnje strane zuba se zovu lingvalne bravice. Mali je broj pacijenata na našim prostorima koji nosi ovakav aparat. Trajanje tretmana je nešto duže, a samo iskusni ortodonti mogu postići savršene rezultate. Što duže tretman traje, čini ovaj metod ispravljanja zuba  skupljim. Najveća prednost ovog tretmana je potpuna nevidljivost aparata.

Samoligirajuća fiksna proteza za ispravljanje zuba je aparat naizgled dosta sličan običom aparatu sa metalnim bravicama. Međutim, ovaj aparat ne iziskuje česte kontrole na mesec dana. Obično se koristi kod težih slučajeva. Najveća prednost, ovog u odnosu na ostale apaarte, je kraće trajanje ortodontskog tretmana.

Za one kojima je estetika na prvom mestu predlažemo estetsku protezu za zube. Bravice mogu biti providne odnosno safirne tako da će se primetnost proteze na vašim zubima smanjiti na minimum. Trajanje tretmana je slično klasičnom tretmanu sa metalnim bravicama, dok je cena nešto skuplja u odnosu na njega.

 

Inkognito je novo revolucionarno rešenje iz oblasti ortodontske terapije. Inkognito proteza je proteza koja se ugrađuje sa unutrašnje strane zuba, dok je materijal same proteze napravljen od legure zlata, individualno za svakog pacijenta (primenom najsavremenije CAD/CAM tehnologije). Nedostatak u odnosu na ostale je nešto viša cena, a najveća prednost ove metode ispravljanja zuba je što ste jedina osoba koja zna da nosite protezu za ispravljanje zuba upravo vi.

Pored ove metode, još jedna vrlo tražena u poslednje vreme je ispravljanje zuba uz pomoć prozirnih folija. Svaka folija pomera zube za 0.5 mm prema unapred određenom individualnom softverskom planu.

Folije se menjaju na 2 nedelje, a neophodno vreme nošenja istih je minimalno 22 sata dnevno. Ovaj proces ispravljanja zuba se preporučuje pacijentima sa manjim nepravilnostima. Maksimalan broj folija po ortodontskom tretmanu je 10 folija, piše Dentalimplant.

Neki od ovih tretmana pružaju prednost brzine ispravljanja zuba, drugi nevidljivost aparata, treći kao prednost nude pristupačnu cenu. Razmotrite svoje prioritete i mogučnosti i u dogovoru sa stručnim stomatologom i vašim slučajem, odaberite neki od ponuđenih metoda.loading...