LICE KAO MAPA ORGANIZMA: Mesta na kojima se javljaju BUBULJICE otkrivaju probleme sa zdravljem

Fizički izgled je pokazatelj unutrašnjeg stanja u našem organizmu, stoga bubuljice jasno mogu pokazati koji organi nisu zdravi i na koje bolesti one mogu ukazivati.

bubuljice
pixabay.com

Mesta na kojima se vaše akne pojavljuju mogu vam pomoći da analizirate i razmislite što jedete, kako živite i koji faktori utiču na vaše zdravlje. To vam može pomoći da sami sebi olakšate i pomognete da budete zdraviji.

Bubuljice na licu mogu nastati usled nedostatka cinka u organizmu, a to ćete nadoknaditi unošenjem mlečnih proizvoda i plodova mora.

Bubuljice na bradi mogu ukazivati na problem sa jajnicima, kao i na hormonski disbalans. Savetuje se da za vreme “onih dana” u mesecu negujete kožu maskama za čišćenje lica ili parenje nad kamilicom, jer se bubuljice u tom period najviše i stvaraju.

One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju problem sa plućima, a uzrok mogu biti alergije ili zagađenost vazduha.

Ako imate problem sa crevima, znaćete zahvaljujući bubuljicama na čelu. Najčešće je reč o lenjim crevima, zbog čega zdravom ishranom i unošenjem što više tečnosti možete podstaći creva da redovno vare hranu koju ste uneli.

Bubuljice na vrhu nosa ukazuju na problem sa visokim pritiskom i radom srca. Jedite namirnice koje smanjuju pritisak (neizostavan beli luk) i posvetite se fizičkoj aktivnosti (lagana šetnja, joga).

Međutim, postoje istraživanja koja pokazuju na relaciju depresije i pojave bubuljica. Osobe koje imaju problema sa aknama, gubitkom kose i teškim oblicima psorijaze, najčešće pate od depresije.

Mesta na kojima se pojavljuju bubuljice tretirajte eteričnim uljima i kremama. Nemojte jesti vruća jela i unosite tečnost za vreme obroka. Izbegavajte crnu i belu kafu, testo, šečer, alkohol i jako začinjena jela. U dnevnu ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crni luk, limun i neprerađene žitarice, piše 24sata.hr.