Ljudi na vas ‘istresaju prljavštinu’? Ova PRIČA O MAGARCU će vas naučiti da to ne mora da bude loše

Magarac
Pixabay.com

Neka vam ova poučna priča posluži kao motivacija da prebrodite svaku nedaću... jer, ne zaboravite - svaki naš problem je stepenica ka vrhu!

 

Jednog dana magarac nekog farmera upao je u bunar. Životinja je rikala sažaljivo dok je farmer pokušavao da pronađe način da je izvuče.

Na kraju, farmer je odlučio da je životinja već stara, a i  bunar treba zatrpati. Magarac nije bio vredan truda. Zbog toga je pozvao svoje komšije da mu pomognu. Uzeli su lopate i počeli da ubacuju zemlju u bunar.

Na početku, kada je magarac shvatio šta se dešava, počeo je da riče. Ali, nakon određenog vremena, na iznenađenje svih, smirio se. Nakon nekog vremena i puno lopata zemlje, farmer je odlučio da pogleda u bunar i bio je začuđen prizorom.

Sa svakom lopatom zemlje koja bi pala magarcu na leđa, on je uradio nešto začuđujuće. Otresao bi zemlju sa leđa i popeo se na nju. Kako su farmeri nastavili da zatrpavaju bunar, on bi otresao zemlju i popeo se malo više ka otvoru. Ubrzo, magarac je došao do vrha bunara i iskočio iz njega.

Život će i na vas istresati prljavštinu. Trik kako da izađete iz životnih nedaća je da “otresete zemlju” i popnete se malo više… i tako svaki put. Svaki naš problem je stepenica ka vrhu!