Ljudi najčešće UMIRU OD OVE ČETIRI BOLESTI, a ovo je jedino što može da ih ISKORENI

Srčani udar
stockimages/freedigitalphotos.net

Jednostavno rešenje!

 

Ova biljka ubija želju i za nikotinom i istovremno smanjuje telesnu težinu.

Najjače ubice ljudske vrste današnjice svakako su srčane bolesti, dijabetes, gojaznost i pušenje, koji su i međusobno povezani, a mogu da izazovu i fatalan ishod, poput srčanog ili moždanog udara, ali i karcinom.

Međutim, postoji jedna biljka koja je odlična za lečenje dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i gojaznosti. Takođe, ona može da reši i najčešći strah kod pušača koji žele da ostave pušenje, a to je da će se ugojiti ako ostave cigarete!

Njeno ime je stevija i potiče iz porodice hrizantema, a poreklom je iz Paragvaja gde se već vekovima koristi kao prirodni zaslađivač.

Stevija je najbolji izvor prirodnog šećera za sve one koji ne smeju ili ne žele da jedu rafinisani šećer.

Pogodna je za one koji žele da smršaju, za dijabetičare, obolele od karcinoma i drugih bolesti u kojima je važno ograničiti unos prerađenog šećera.

Ova biljka ubija želju i za nikotinom i istovremno smanjuje telesnu težinu.

Istraživanja su pokazala da stevija ima sposobnost stabilizacije nivoa šećera u krvi.

Glikemijski indeks ove biljke je jednak nuli, što znači da ne podiže nivo glukoze u krvi, što je od velike važnosti za obolele od dijabetesa tipa 2.

Stevija može da se koristi i kao maska za negu lica, pošto obogaćuje kožu i čini je čvrstom i glatkom, smanjujući bore. Dobra je i u borbi protiv akni i odlično deluje protiv dermatitisa.

Čak i ako ne patite od ovih bolesti, preporučljivo je da koristite steviju, jer sadrži i mnoštvo važnih nutrijenata, poput vitamina A, B i C, minerala kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, cinka i hroma, kao polifenole, tanin i eterična ulja.

Steviju najčešće možete naći u obliku osušenih listova, zelenog ili belog praha ili u tečnom obliku. Ne zahteva mnogo pažnje pa je možete posaditi i u svojoj bašti.