TOPI KILOGRAME: Ova DIJETA je hit, a njeni glavni sastojci su LJUTA PAPRIČICA I BIBER

Ljuta papričica
pixabay.com

Obroci u ovom planu ishrane su ukusni zbog začina i pomažu u regulaciji telesne težine.

 

“Ljuta dijeta” zasniva se na namirnicama bogatim kalijumom i vitaminom C, što omogućava mršavljenje na delovima tela na kojima se taložicelulit. Osim što su obroci u ovom planu ishrane znatno ukusniji zbog korišćenja začina poput soli i bibera, dijeta je efikasna, a rezultati brzo vidljivi.

Tokom trajanja dijete u kojoj se koriste ljute papričice i biber, potrebno je unositi oko 1.000 kalorija dnevno. Svaki obrok je potrebno jesti u tačno određeno vreme: doručak u 8 časova, užina u 10, ručak u podne, poslepodnevna užina u 16, a večera u 18 sati.

Prepodnevna užina je uvek ista – 40 grama sušenog voća.

PRIMER JELOVNIKA

Prvi dan

Doručak: 1,5 decilitara obranog mleka ili jogurt sa manje masti, kašika meda, kašika ovsenih pahuljica i na kriške narezana kruška

Ručak: pileća prsa u pikantnom sosu i kuvani pirinač sa pilećim mesom (100 grama pilećeg mesa, 40 grama pirinča, beli luk i peršun po želji) supa od povrća, dve kašike manje masnog kiselog mleka ili nemasnog jogurta, ljuta papričica – feferon

Poslepodnevna užina: pomorandža

Večera: salata sa jajetom i šunkom (60 grama zelene salate, tvrdo kuvano jaje, 50 grama nemasne šunke, 4 kašike soka od pomorandže, nastrugani ren, so i jedan feferon), 50 grama integralnog hleba

Drugi dan

Doručak: frape od 1,5 dl neobranog mleka i 125 grama banane.

Ručak: testenina u sosu od pečuraka (40 grama testenine, 200 grama šampinjona, čen izgnječenog belog luka, 2 kašike kiselog mleka ili jogurt, so i biber, 20 grama mlevenih oraha).

Poslepodnevna užina: integralno pecivo sa 30 grama nemasnog sira

Večera: salata sa mangom (salatu začinite sa tri kašike soka od pomorandže, jednom kašikom sirćeta, i feferonom) i kriška prepečenog integralnog hleba, namazanog svežim kravljim sirom.

Treći dan

Doručak: 250 grama malina, 1,5 decilitar obranog mleka ili jogurta, kašika ovsenih pahuljica, kašičica meda

Ručak: supa od povrća (narezani beli luk, 1/2 litra supe od povrća, 200 grama tikvica i paprika narezana na kockice, 50 grama nemasne šunke, 50 grama graška, so, biber, maslinovo ulje, sirće, sojin sos)

Poslepodnevna užina: jabuka

Večera: salata od pilećeg mesa i tikvica (60 grama zelene salate, 200 grama tikvica, tri kašike soka od pomorandže, kašika sirćeta, ljuta papričica so i biber, tri kašike kiselog mleka ili jogurta), 40 grama integralnog hleba.