MAGIČNO DEJSTVO DREVNOG ZAČINA: Topi kilograme, pomaže sa probavom, a dobar je i za PLODNOST

Kumin je začin koji će oplemeniti vašu ishranu ukoliko ga budete koristili kao začin u redovnoj ishrani, a telo će očistiti od toksina. Tu nije kraj njengovom dejstvu, a najjači efekat ćete osetiti ako ga konzumirate svakodnevno.

kumin
Pixabay.com

Jača imuno sistem, poboljšava rad probave, te smanjuje nadutost i gasove. Smiruje upalne procese u organizmu, kao i bolove, a veoma je efikasan i u borbi sa zatvorom i viškom kilograma. Reguliše i nivo holesterola i izbacuje toksine iz organizma.

U ajrvedi se koristi za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje materice, kao i za podsticanje laktacije kod dojilja. Stoga, redovno konzumirajte čaj od semenki kumina.

Ovaj moćan začin deluje na zdravlje kože, ublažava svrab i iritacije izazvane različitim upalnim procesima.

Ali pravo čudo se dešava kada ovaj začin pomešate sa vodom.

Preporuka je da pijete i čaj i vodu s kuminom i za oralno zdravlje. Ne samo da uklanja zadah, već i smiruje upalna stanja kao što su upale desni, grla, krajnika.

Priprema vode sa kuminom

U Indiji poznata kao jeera (cumin) voda važi za čudotvorni napitak neverovatnog dejstva na organizam.

  • Dve kašike semenki kumina potopite u čaši vode da odstoji preko noći
  • Napitak pijte svako jutro na prazan želudac
  • Redovnim konzumiranjem vode sa kuminom rešićete se masnoća u telu za 15 dana, a vaša probava će pravilno funkcionisati. 

Zahvaljujući “otpuštenim” nutritivnim zdravim sastojcima voda će poprimiti žućkastu boju.  Reč je o niskokaloričnom napitku jer jedna kašika kumina sadrži samo 7 kalorija.