MALI TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI: Imate slabu cirkulaciju? Evo kako da se UGREJETE u hladnim danima

Ovo su saveti za one koji imaju slabu cirkulaciju, ili jednostavno nisu i nikada neće biti spremni za ovo hladno vreme.

Zima
Pixabay.com

1. Ugrejte se fenom za kosu

Ako ne možete da podnesete hladnu posteljinu uzmite fen za sušenje kose, uključite ga na najjače i njime zagrejte krevet pre nego što legnete. Potrebno je svega nekoliko minuta, a rezultat će vam definitivno prijati.

Fen možete da iskoristite i da zagrejete direktno svoje telo!

2. Rezervne čarape

Čarape ne zauzimaju mnogo mesta, tako da možete uvek da ih imate u tašni, kao rezervne ako vam te na vama ne budu dovoljne kada izađete iz kuće. To je naročito dobr ideja ukoliko pada kiša ili je napolju sneg.

3. Zagrejte odeću

Pre nego što se nakon jutarnjeg tuširanja obučete, stavite donji veš i čarape, da se zagreju u mašini za sušenje veša, na radijatorima, pećima… Tako ćete zagrejati “srž” svoga bića.

4. Kuvajte!

Topla rerna nije potrebna samo za topli obrok već i za vaše toplo telo. Dok se u rerni nešto peče i vama će biti lepo jer znate i sami koliko taj deo šporeta može da zagreje čitavu kihinju. Čak i kada ne kuvate ništa, a imate neka druga posla u kuhinji, perete gomilu sudova, na primer, uključite rernu i otvorite je širom.

5. Topla voda

Najbrži način da se ugrejete je da pustite toplu vodu da klizi preko važih ručnih zglobova. Zagrejana krv putuje telom i čini da vam bude toplije za samo nekoliko sekundi. Dakle, kada krenete da cvokoćete, brzo stavite zglobove pod toplu vodu i čućete sebe kako ispuštate zadovoljni uzdah.

6. Vruć krompir

Stavite krompir u mikrotalasnu na 20 sekundi i potom ga neko vreme držite u rukama. Zvuči blesavo, ali “radi”!

7. Ljuta hrana

Začinite svoje telo nekom ljutom hranom, od koje ćete svakako krenuti da se znojite i osetiti vrelinu. Samo nemojte da preterate sa ljutim papričicama.

8. “Obrnuta” psihologija

Hladno vam je u svakom atomu vašeg bića, ali možete sebe da ubedite kako ipak nije tako. Zamislite da je neka vatra unutar vas, da sedite pored toplog kamina, ili da jednostavno uživate u ovom “prohladnom” vremenu i čudite se kako vam nije uopšte hladno.

Druga taktika je da pomislite na neko mesto koje je daleko hladnije od ovoga na kojem se vi nalazite.

10. Kupka umesto tuširanja

Potopite se u toplu kupku. Vaše telo će upiti toplotu iz vode i zadržati je neko vreme kada izađete iz kade. Još ako odmah popijete dopao čaj, pa još dodate malo đumbira… biće vam pretoplo!

11. Pustite kosu… svuda!

Neke devojke kažu da se zimi ređe depiliraju jer im je tako toplije. Hm… čudna taktika, ali probajte, ukoliko se i vaš partner složi s tim. Takođe, ako imate dužu kosu, značiće vam da je ne vezujete kada izlazite napolje – to će makar malo ublažiti udar hladnoće na vaše lice, uši, vrat…

12. Razgovarajte sa lekarom

Ukoliko bolujete od ekstremnog osećaja hladnoće, kojem ništa ne pomaže, onda je najbolje da se posavetujete sa vašim lekarom, koji vam može pripisati neki lek ili terapiju.

13. Vežbajte!

Ništa vas neće tako brzo ugrejati kao malo kardio vežbica koje možete da uradite i kod kuće. Pokrenuće vam cirkulaciju i oznojiti vas, a možda vam i umor skrene misli od hladnoće.