MAPA ZDRAVLJA: Pogledajte se u ogledalo! Pozicija BUBULJICA NA LICU otkriva od čega bolujete

akne
Printskrin/Youtube

Ako ste mislili da su akne samo estetski i dermatološki problem, prevarili ste se! Akne su zapravo dobar pokazatelj vašeg celokupnog zdravstvenog stanja, te da li je sve u redu sa unutrašnjim organima.

 

Zdrav način života, dobra ishrana i uopšte vežbanje možda neće iskoreniti akne zauvek, ali će vam na dugoročne staze pomoći da se osećate dobro i čilo.

Akne mogu da vam pokažu šta nije u redu u vašem telu, a ovaj metod izumeli su ruski isceljitelji, mada je prisutan i u kineskoj tradicionalnoj medicini. Ovaj način može preventivno da pomogne, ali svakako nije pouzdan pokazatelj da ste bolesni.

Pogledajte se u ogledalo, potražite gde vam se trenutno nalaze akne, ili se prisetite gde se najčešće javljaju, i pogledajte sa kojim organima i problemima je povezana:

Čelo: Ako vam se akne najčešće javljaju na levoj strani čela, to može biti znak da vaš sistem za varenje ne funkcioniše najbolje, ali takođe i da imate probleme sa urinarnim sistemom, bešikom ili nadbubrežnim žlezdama. 

Akna na desnoj strani čela odnosi se na probleme sa organima za varenje, želucem i nadbubrežnim žlezdama.

Između obrva: Ove akne se obično javljaju kada jedete kasno noću ili konzumirate jako začinjenu hranu. Takođe, ukazuju da nešto nije u redu sa vašom jetrom ili da vam ne prija laktoza. 

Na površini nosa: Akne na ovoj poziciji govore na srčane komplikacije ili genitalno-urinarne probleme. Ccrvene bubuljice na nosu takođe mogu da otkriju hipertenziju, ili su uglavnom hormosnke prirode. 

Na obrazima: Ova vrsta akni može da bude izazvana pušenjem, alergijama, hroničnim gripom ili nekvalitetnom kozmetikom. Ako su akne visoko pozicionirane na obrazu odnose se na probleme sa sinusima i plućnim krilom, ako su na donjem delu obraza možda ukazuju na probleme sa zubima. 

Brada: Akne na bradi ukazuju da nešto ne štima sa stomakom ili taknim crevom, a mogu biti uzrokovane i jakom, pikantnom hranom. 

Oko ušiju i očiju: Akne na ovim mestima mogu da vam pokažu da imate komplikacije sa bubrezima ili alergijama.