Odlučili ste se da povećate usne? Nije na odmet da o tome pročitate par saveta koji vam mogu koristiti pre nego što definitivno odradite taj korak.

 

Ukoliko čeznete za većim, punijim, simetričnim usnama, možete ih i dobiti! Danas se mlade ali i starije žene odlučuju sve češće za povećanje usana. Postoji više načina za to.

Obično kad kažemo povećanje usana mislimo na povećanje usana hiruškim putem. Međutim, postoje i novi načini za taj korak, a oni mogu biti manje ili više invazivni.

Kratkotrajno povećanje usana

Na primer, pre par godina, pojavio se novi način uza povećanje usana, koje su nam donele poznate strane blogerke. Naime, kako bi njihove usne ličile na usne poznatih i slavnih lepotica, starleta i ostalih modnih ikona, blogerke su izmislile novi i brz način, totalno neinvazivan za povećanje usana. Efekat je isti, a mogu se koristiti proizvodi od plastike, staklene čaše ili nešto slično, čime se može postići vakuum efekat.

Isto tako, mnogi nude efekat brzog povećanja usana korišćenjem prirodnih preparata kao što su maslinovo ulje, cimet i slično. Takođe, jedan od popularnih brzih metoda jeste i od skora novi sjaj za usne, koji usnama pruža volumen dajući efekat uvećanih usana, ali sa sobom nosi određene neprijatnosti kao što su peckanje, stezanje i osećaj nadutosti zbog svog sastava.

Naravno ovo nisu trajna rešenja, već su veoma kratkotrajnog daha, stoga neka ovi načini ostanu popularni za mlađe uzraste, dok se mi pozabavimo realnim načinima za povećanje usana.

Kako zaista povećati usne

 

Ukoliko ste ozbiljno poželeli da trajno uvećate vaše usne, predlažemo vam da se bacite na konkretne tehnike koje vam u tome mogu pomoći. Naravno, izbor je na vama, ali vam takođe predlažemo da se oko povećanja usana i metoda koje ćete koristiti prethodno posavetujete sa lekarom.

Kod nas su poznata tri načina povećanja usna, a to su povečanje hijaluronskim filerima, povećanje usana sopstvenim mastima i povećanje usana biopolimerima.

Danas je najpopularnije ali i najbezbednije povećanje usana ubrizgavanjem hijalurnoskim filerima. Kako naš oraganizam sadrži u sebi hijalurnosku kiselinu, ubrizgavanje hijaluronskih filera ne bi trebalo da izazove bilo kakvu rekaciju, s obzirom na to da ga telo prepoznaje kao poznatu materiju.

Isto tako, kako vidimo da je procenat za negativne reakcije mali, hijalurnoski fileri izgledaju najprirodnije u usnama, i popravljaju njuhov izgled baš onako kako to većina devojaka želi, za razliku od ugradnje biopolimera koji bez obzira na ubrizganu količinu odnosno kubikažu mogu izgledati veoma neprirodno pa čak i izazvati suprotan efekat od onoga koji želimo.

Na vama je da odlučite da li da se podvrgnete estetskoj hirurgiji ili da probate prirodnim putem da postignete željeni efekat.

Manje je više

Poznate su vam “pačije usne” odnosno one devojke koje su “ljubile peglu”. Sigurno je da takav izgled ne želite, ali pored toga što izgled vaših usana zavisi od materije koja se u njih ubrizgava, veoma važan faktor u povećanju vaših usana jeste i doktor koji će tu tehniku izvesti.

Iz tog razloga preporučujemo vam da prethodno dobro razmislite o poliklinici gde ćete zahvat povećanja usana izvesti, ali i  količini materije koja se ubrizgava, kako dodatno ne biste zakomplikovali sopstveni izgled. Iako na poznatim ličnostima velike usne izgledaju primamljivo, možda vaš oblik lica neće to podržati, pa se zato vodite onom dobrom starom izrekom “Manje je više”.

Na kraju krajeva, uvek možete dodati još.loading...