Mehurići gazirane vode ‘razbijaju’ kilograme

Smenjivale su se razne teze o delotvornosti gazirane vode. Pročitajte ono što je otkrila najnovija studija, iznenadićete se.

Nova studija pokazala je da je gazirana voda učinkovita u borbi protiv suvišnih kilograma.

U poslednje vreme, u fokusu istraživanja je i prirodna mineralna voda koja je prema poslednjem istraživanju koje je objavljeno u jednom američkom magazinu, savršen napitak u borbi protiv kilograma.

Pomenuto istraživanje obuhvatilo je 300 ljudi koji su do tada pili gaziranu vodu svakog dana i čija je kilaža u proseku bila oko 90 kilograma (pojedinačno). Ova grupa je na startu istraživanja bila podeljena u dve grupe, piše ‘Kosmopoliten’.

Jednoj grupi je naloženo da nastavi da pije gaziranu vodu, dok je drugoj to pravo oduzeto. Na kraju studije (posle 12-te nedjelje), grupa koja se odrekla gazirane vode izgubila je 4 kilograma, dok je prva grupa koja je nastavila da pije uspela da skine dva više, odnosno šest!

Prema nutricionistima, grupa koja je nastavila da pije gaziranu vodu je imala kontinuitet jer je već do tada pila i mogla je lakše da apsorbuje hranu, dok je druga doživela u organizmu “šok” (pošto je morala da prekine svoju svakodnevnu rutinu) što je rezultovalo stresom koji je uticao na nivo hormona i šećera u krvi, pa je samim tim usporio mršavljenje.

Bez obzira na rezultate ove studije, još niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako je prirodna mineralna voda moćno piće u borbi sa kilogramima.