MENJAJTE NAVIKE: Ovo morate da uradite ČIM USTANETE UJUTRU!

Krevet
Foter / iamtheo / photo on flickr

Većini ljudi kada ustanu i umiju se, navika je da skuvaju kafu i uz istu iskuliraju pre dnevnih obaveza. No, kada pročitate ovaj tekst, verovatno ćete ujutru učiniti još nešto pre jutarnje kafice...

 

Kada sledećeg, a i svakog narednog jutra ustanete, prvo što bi trebalo da uradite jeste da popijete čašu tople vode sa jednom kašikom limunovog soka.

Kada kažemo limunov sok, ne mislimo na flaširani, već na sveže ceđeni limun.

Ovaj moćni citrus ima brojne blagodeti na ljudski organizam. Pored toga što je bogat magnezijumom, kalcijumom, gvožđem, vitaminima C i B, sadrži i antioksidanse, vlakna i enzime.

Ova jednostavna rutina može zaista učiniti čuda za vaš život.

Čisti jetru

Ovaj jednostavni napitak pročišćava jedan od najvažnijih ljudskih organa, stimuliše digestivni trakt i poboljšava rad crevne flore.

Čisti kožu

Ako želite da imate čist, nežan i lep ten, ne odustajte od ovog recepta. Antioksidansi koji se nalaze u limunu, pomažu u regeneraciji ćelija kao i u borbi protiv slobodnih radikala, pogotovo u letnjem periodu.

Metabolizam

Poznato je da je limun prirodni diuretik i da pomože izbacivanju viška tečnosti iz organizma. Već smo pomenuli da podstiče rad creva i upravo zbog je idelan da njim započnete dan.

Energija

Verovali ili ne, šolja tople vode sa limunom razbudiće vas brže od kafe, a svakako je zdravija varijanta. Ako ipak ne želite da se odreknete kafe, popijte je sat vremena nakon ovog energetskog buđenja.

Antikancerogeno dejstvo

Upravo zato što je bogat antioksidanskima, ova supervoćka smanjuje rizik od kancerogenih oboljenja. Zanimljivo je da iako je kisao, limun u organizmu stavra baznu sredinu što je veoma bitno za zdrav organizam.