MIKROTALASNA, obična rerna ili tihi ubica? Evo šta se zapravo DEŠAVA SA HRANOM podgrejanom u ovoj peći

mikrotalasna
wikipedia.org

Da li ste znali da 90 odsto posto američkih domaćinstava koristi mikrotalasnu? U Srbiji taj procenat nije toliki, ali je sve veći broj onih koji, iz žurbe ili zbog jednostavnosti, hranu pripremaju u ovoj rerni. Da li je to zdravo?

 

Mikrotalasna peć emituje elektromagnetne talase kroz hranu inicirajući pokretanje, vibraciju i grejanje molekula. Ovakvo ponašanje molekula posledica je mikrotalasne radijacije.  

 

Unutar mikrotalasne peći nalazi se “magnetron” koji emituje talasnu energiju. Ova energija konvertuje polarnost molekula iz pozitivne u negativnu. Polarnost molekula se menja 1.000.000 puta u jednoj sekundi. Ova visoka frekvencija promene polarnosti za posledicu ima podizanje temperature, ali i strukturalno oštećenje molekula hrane.

Studija švajcarskog biologa doktora Hansa Hertela razmatra efekte mikrotalasne peći na ljudski organizam. Osmoro ljudi učestvovalo je u eksperimentu koji je trajao 8 nedelja. U toku tih 8 nedelja neizmenično su jeli sirovu hranu, hranu koja je termički obrađena na klasičan način i hranu koja je termički obrađena u mikrotalasnoj peći. Posle svakog obroka analizirana im je krv. Značajne hemijske promene primećene su u krvi nakon obroka koji je termički obrađen u mikrotalasnoj peći.

Da li ste se ikada zapitali zašto je hrana izvađena iz mikrotalasne peći nejednako zagrejana?

To se dešava zato što elektromagnetni talasi mikrotalasne peći usmereno deluju na molekule vode u hrani. Tako da hrana koja u svojim delovima ne sadrži veću količinu molekula vode neće biti ravnomerno zagrejana, piše portal “Organic and healthy”. 

Studija sprovedena na Stenford Univerzitetu istražuje uticaj mikrotalasne peći na majčino mleko. Jedno od bitnih otkrića jeste da čak i na slabijim elektromagnetnim talasima mleko gubi svoje lekovito svojstvo. Naučnici tvrde da pored gubitka svojih lekovitih svojstava, takvo mleko ima razne druge štetne promene. 

 

Rusija je 1976. zabranila upotrebu mikrotalasnih peći zbog njihovog štetnog uticaja na zdravlje ljudi. Zabrana je postojala do 1987. godine.

Konzumiranje hrane iz mikrotalasne peći, tvrde njeni protivnici, izaziva trenutno oštećenje mozga izazivajući “kratak spoj” električnih impulsa u mozgu.

Protiv jedne bolnice u Oklahomi 1991. godine podignuta je optužnica jer je jedan pacijent preminuo nakon što je primio krv koja je podgrejana u mikrotalasnoj.

Kontinuirano unošenje hrane obrađene ovim putem izaziva porast kancerogenih ćelija u organizmu.

Vitamini, minerali i ostali nutrijenti smanjeni su ili gotovo uništeni u hrani iz mikrotalasne. 

“Ishrana iz mikrotalasne”, tvrde neki naučnici, uzrokuje gubitak koncentracije, memorije i emotivnu nestabilnost, fizičke bolesti idu čak i do raka debelog creva.

Ukratko, elektromagnetni talasi ubijaju zdrave masti, aminokiseline, proteine i time čine naše telo slabim i podložnim raznim bolestima.

 

Pogledajte video: