Kada su rezultati testa na povišen šećer u krvi razočaravajući, vaš lekar će vas pitati da li pokrenuti insulinsku terapiju, ili ćete vi pokušati prirodnu dijetu za smanjenje nivoa šećera u krvi.

Mnogi su uspeli da se izleče i održe normalan nivo šećera u krvi uz pomoć ovog prirodnog leka. 

Sastojci:

– Koren rena, srednje veličine (oko 20 cm dug, širok 2 cm)

– Jedan čen belog luka

– 2 piva (ukupna količina 1l.)

– 2 dl jabukovog sirćeta

Priprema:

Operite ren koren nekoliko puta. Ostavite da odstoji 15-20 minuta u vodi u kojoj ste dodali šoljicu jabukovog sirćeta. Nemojte ga guliti, iseckajte sitno ili sameljite. Zajedno sa sitno seckanim belim lukom stavite ih u veću staklenu posudu i prelijte pivom.

Zatvorite teglu i ostavite je na desetak dana na tamnom i hladnom mestu (NE u frižider). Zatim možete da počnete da ga konzumirate na sledeći način:

Konzumiranje:

– Prva dva dana, dve kašičice tri puta dnevno

– Nadalje koristiti jednu kašiku 3 puta dnevno

– Ponavljati jedan mesec

Pored ovoga, trebalo bi da pijete 150 ml vode ovsene kaše, 4 puta dnevno, pravilno raspoređenim vremenskim rasponima.

Evo kako da pripremite ovsenu kašu:

50 gr zobenog brašna kuvati na laganoj vatri 15 minuta, zatim ostavite da odstoji 1 sat.

Nakon toga procedite vodu kroz gazu, i vaš napitak je spreman za konzumaciju. Bilo bi dobro da sa ovim napitkom počnete i ranije, obzirom da lek sa pivom treba čekati 10-tak dana.