MOLITVA PROTIV RUŽNIH MISLI: Čita se za minut, a doneće vam DUGO TRAŽENI SPOKOJ

Anđeo
Pixabay.com

Nekada je lakše otarasiti se ružnih navika nego ružnih misli, a upravo su one te koje vas sprečavaju da živite srećan i ispunjen život.

 

Poznato je da crkva savetuje da se u doba posta, vernici ne uzdržavaju samo od hrane i pića već i od loših misli. 

U prirodi čoveka je da lako poklekne i pomisli ružno. Ipak, molitva oca Tadeja protiv ružnih pomisli može da pomogne i promeni vam život:

“Vladare Gospode Bože moj, u čijim je rukama sudba moja, zaštiti me po milosti svojoj, i ne dopusti da propadnem sa bezakonjima svojim, niti da idem za voljom tela koje pohotom vojuje protiv duha. Tvoje sam stvorenje; ne prezri delo ruku svojih, Nemoj se odvratiti od mene; sažali se, a ne ponizi.

Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu: isceli dušu moju, jer sagreših Tebi, spasi me radi milosti Tvoje, jer sam Ti odan od mladosti svoje; neka se postide oni što traže da me odgurnu od Tebe pomoću nečistih dela, ružnih pomisli, nekorisnih sećanja; udalji od mene svaku nečistotu, svako zlo, jer si Ti jedini besmrtan, u svemu besprimerno moćan, i svima daješ silu za borbu protiv đavola i njegovih vojski. Jer Tebi priliči svaka slava, čast i poklonjenje, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.”