MOŽE SPASITI ŽIVOT: U ovim kritičnim situacijama dovoljna je čaša vode

Ukoliko ne pijete dovoljno vode, vaše telo može da zameni žeđ glađu, pa ćete imati potrebu da jedete, umesto da popijete čašu vode. Ako ne pijete vodu tokom vežbanja, a nakon treninga osećate glad, znači da je vešem telu najverovatnije potrebna samo voda.

Čaša vode
Printscreen/Youtube

Trik kojim sprečavate prejedanje!

Čak i ako izgubite jedan ili dva odsto vode, počećete da osećate posledice kao što su nedostatak fokusa i malaksalost. Ukoliko ne pijete dovoljno tečnosti, vrlo lako može doći do oticanja i stvaranja podočnjaka.

Sprečite upalu mišića!

Svi znamo da se nakon dobrog treninga mišići upale, ali malo ko od nas zna da ta upala traje duže ukoliko ne konzumiramo dovoljno vode. Osim toga, naučnici tvrde da će se efekat vežbanja smanjiti za 30 odsto, ukoliko izgubimo samo pet procenata tečnosti.

Izbacite toksine

Takođe, time što ne pijete vodu tokom treninga, ne dopuštate toksinima da izlaze iz vašeg organizma. Prosto, ako u telu nema dovoljno vode, nećete se dovljno ni znojiti, pa samim tim nećete izbaciti ni sve toksine.

Ovo je veoma bitno tokom zimskih dana, kada smo podložni raznim virusima infekcijama, a kada pijemo vodu mi čistimo organizam.