Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih jer tako je lako pronaći razlog za klupčanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film.

 

Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevežbanje kako biste ih postali svesni, precrtali ih, obuli patike i napokon krenuli na vežbanje!

1. Umoran/na sam

Najčešći izgovor za neodlazak na vežbanje svakako je umor. Čini se da je nakon napornog dana na poslu poslednje što vam treba presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u fotelji uz čašu vina toliko je privlačnije, ali onaj “osećaj posle” koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam… nekog… posla

Produženo i ponekad haotično radno vreme idealan je izgovor za nemogućnost vežbanja. A i potrebno je da se malo vidite s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako ćete pronaći bar 45 minuta dnevno za svoje telo. S obzirom na to koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim “kancelarijskim” položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra

Prava klasika od izgovora. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sledeće nedelje, ni idućeg meseca. 

4. Predebeo/la sam

Ovim izgovorom stvara se zatvoreni krug u kom nikako ne možete da profitirate. A ako mislite da će neko komentarisati vaša bedra, zadnjicu ili stomak u dvorani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga – nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge

Nikad ne znaš ko će gledati, još ako je i zgodni instruktor… Brijač u ruke ili duge nogavice i spremni ste za vežbanje.

6. Već sam vežbala

Toliko je aktivnosti koje možete napraviti tokom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po trgovinama, kućni poslovi i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljan unos hrane vrlo dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

8. Boli me glava

Znamo već za šta se često koristi taj izgovor. Ali nemojte ga koristiti ni u tom slučaju ni u onom za vežbanje.

9. Kolege s posla idu tamo

Nema goreg nego da oznojeni vozite bicikl pred svojim nadređenima. Slažemo se, ali toliko je mesta u gradu u koje šef sigurno neće dolaziti.loading...