MUČI VAS CELULIT? Izbacite iz ishrane OVE NAMIRNICE, čine vam samo štetu

Celulit
Pixabay.com

Uvek je najteže naterati sebe da se odreknete omiljene hrane ili količine hrane na koju ste navikli. Ali, nešto mora da trpi ukoliko želite da se izborite sa celulitom. U ovom slučaju, trebalo bi da hrana najviše trpi.

 

Ako ste čvrsto rešili i ako ste sigurni u svoju odluku da želite da pobedite celulit, onda vam neće biti teško da iz vaše svakodnevne ishrane izbacite one sastojke koji najviše i doprinose stvaranju celulita. Naravno, biće potrebno i da počnete da primenjujete neke anticelulit tretmane, kako biste se što brže i bolje doveli u red.

GRICKALICE NE DOLAZE U OBZIR

Priznaćete i sami da grickalice uzimate onda kada ste nervozni, kada ste gladni, ali vas mrzi da spremate, kada vam je dosadno i slično. To je, kao što i znate, potpuno pogrešno. Kada ste gladni, bolje bi bilo da uzmete da pojedete nešto konkretno, ali opet ne pretarano, a ne da na svakih sat vremena “gricnete” po nešto.

Ili, ukoliko već ne možete da odolite, pronađite one zdrave, a ne prerađene grickalice. Na primer sirovi, lešnici, suncokret, bademi su odlična zamena za nezdrave grickalice. To znači da bi vaš anticelulit program ishrane trebalo više da se zasniva na ovim i sličnim proizvodima.

SMANJITE SLATKIŠE

Slatkiši ne samo da nisu dobri za celulit, već ni za vaše kilograme, ali ni kožu. Slatkiši mogu da utiču i na pojavu bubuljica na vašoj koži, a da ne pričamo o njihovom doprinosu celulitu. Naravno da to ne znači da treba da ih potpuno eliminišete i više nikada i ne pomislite na njih, jer vrlo dobro znamo da je to nemoguće.

Ne morate sebi da uskratite ta slatka zadovoljstva, koja nekada mogu u potpunosi da vas usreće. Jednostavno ih smanjite ili, kao i u prethodnom slučaju, zamenite nekim zdravijim proizvodima. Na primer, kada vam se jede nešto slatko, vi umesto čokolade, pojedite bananu. Dokazano je da banana jedna od anticelulit namirnica i zato bi trebalo da se nađu u vašoj ishrani. Pored banana, možete da unosite i ostalo voće umesto slatkiša.

MASNA HRANA NE DOLAZI U OBZIR

Masna hrana je najgora stvar koju sebi možete uraditi i priuštiti. Masna hrana utiče da se smanji vaš dobar holesterol i poveća loš. Masna hrana može da izazove takve zdravstvene komplikacije u meri da vam se celulit može učiniti kao najmanji problem. Zato, masnu hranu treba prvenstveno da izbacite zbog vašeg zdravlja, a kasnije naravno i zbog vašeg izgleda. Svinjsko meso se nikako ne preporučuje, a strogo se zabranjuje i životinjski mozak.

Na osnovu mnogih anticelulit dijeta zaključuje se da bi trebalo da jedete što više  kuvanog povrća, jaja, pečeno ili kuvano meso i ribu. Ukoliko želite ozbiljno da se posvetite ovom pitanju, onda bi trebalo da sa stručnjakom porazgovarate koja bi anticelulit dijeta najviše odgovarala vama.

TESTENINE NISU DOBAR IZBOR

Preterivanje u testeninama takođe može biti razlog pojave celulita. Ne morate ih jesti svaki dan i u neograničenim količinama. Morate biti umereni. Probajte da u vašu ishranu više ubacite proizvode koji sadrže ječam, jer je to prava anticelulit bomba, s obzirom da ne sadrži mnogo kalorija. Takođe, probajte i sa brokolijem. Brokoli je bogat kalcijumom, a kalcijum vrlo doprinosi smanjenju celulita.

Kao što smo to rekli i na početku, vrlo je važno da regulisanoj ishrani dodate i određene anticelulit programe vežbi, anticelulit masaže, anticelulit programe, anticelulit kreme i prirodne preparate. Na taj način brže ćete se rešiti ovog problema i lepše ćete se osećati kada budete bili zadovoljni sobom.