MUČI VAS GLAVOBOLJA? Rešite se tegoba za minut pomoću prirodnog leka

Migrene i glavobolje muče sve više ljudi i prete da potpuno upropaste dan.

Glavobolja Bes Čovek
FreeDigitalPhotos.net/ stockimages

Jak bol na jednoj ili obe strane, osetljivost na svetlost, mučnina i slabost neke su od posledica jake glavobolje zbog koje bi samo ležali u krevetu.

Neurološkinja i specijalista za migrene Sara Kristal, tvrdi da je većina glavobolja rezultat stresa, promena u bioritmu, hormonalnog disbalansa i prevelikih količina kofeina. Osim toga, dijeta bogata čokoladom, sirom, nitratima i aditivima takođe stvara bolove.

– Uzroci migrena su često genetski. Svaka osoba ima lični okidač. Upravo zato nema univerzalnog rešenja za migrene – tvrdi Kristal za Woman’s Health. 

Doktori zato preporučuju lekove, ali i prirodne preparate. Jedan od alternativnih načina za lečenje je eterično ulje peperminta, tvrdi Kristal i dodaje da je mentol aktivni sastojak eteričnog ulja peperminta i dokazano pomaže u ublažavanju glavobolja.

Studija iz 2015. godine, objavljena u Frontiers in Neurology, predlaže da se ulje peperminta koristi za masažu za uklanjanje migrena:

1. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta u drugom ulju poput kokosovog.

2. Masirajte ulje na slepoočnice i čelo, koristite kružne pokrete.

3. Masirajte minut

U slučaju da vam masaža ne pomaže, Kristal predlaže da stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na maramicu i duboko udišete to ili stavite hladnu oblogu sa uljem na čelo.