MUČI VAS NEPRIJATAN ZADAH? Primenite dva jednostavna saveta i više NIKADA nećete imati ovaj problem!

devojka
pixabay.com

Sve više ljudi se žali na neprijatan zadah, zbog čega se pojačano bave higijenom usne duplje, pogotovo jezika, u nadi da će ukloniti bakterije i sprečiti karijes.

 

Ako ste mislili da neprijatan zadah zavisi samo od zdravih zuba i usne šupljine, niste u pravu! Probavni i disajni sistem takođe produkuje loš dah. Nekada neprijatan zadah ne dolazi iz vaših usta, nego iz želuca. A, razlozi su slaba probava, nepravilan rad žlezda i nakupljanje toksina u organizmu. Ako ste pušač, pratiće vas svakako neprijatan zadah.

Ono što nikako ne smete korisiti jesu rastvori za ispiranje usta, jer sadrže alkohol koji dodatno uništava usnu duplju!
 

S druge strane, redovno čišćenje jezika smanjiće pojavu infekcija i bola u grlu, poboljšaće prohodnost sinusa, lakše disanje i smanjenje sluzi.

U nastavku vam predstavljamo dva idealna saveta kako da se rešite neprijatnog zadaha.

Strugač jezika

U radnjama lične higijene možete pronaći specijalne strugače jezika, obično od reciklirane plastike ili metala, koje su anatomski prilagođene čišćenju ovog organa. Strugač jezika odstrani bakterije deset puta bolje od zubne četkice!

Čistite jezik samo ujutro

I to na prazan želudac! Isplezite jezik, i strugačem blago pređite preko površine jezika, od grla ka vrhu jezika, tako da pokupite nečistoće koje su se skupljanje tokom noći. Strugač perite toplom vodom.