MUŠKARCI, ČITAJTE PAŽLJIVO: Evo šta se dešava sa PENISOM kada je DUGO BEZ SEKSA

Penis
Foter/JJP BOLGER Photography / photo on flickr

Iako mnoge žene misle da se muškarci samo prenemažu i izmišljaju kada kažu da manjak seksa šteti njihovom "paketu", istraživanja su pokazala da je to zapravo i tačno.

 

Specijalista za seksualno zdravlje, Rostilav Beleda ističe kako seksualna apstinencija zaista negativno utiče na pokretljivost sperme, povećava rizik od bolesti prostate, a može uzrokovati i probleme sa erekcijom.

Beleda kaže kako povećana seksualna želja kojom pokušava da se manipuliše može da izazove određene neuro poremećaje, kao i mogućnost razvijanja afiniteta prema perverzijama.

– Nivo posledica apstinencije zavisi od njene dužine kao i o dobu u kojoj se nalazi osoba. Muškarac koji ima 25 godina, sa jakim libidom, može osetiti probleme nakon dve nedelje apstinencije, ali to neće uticati na njegove seksualne funkcije. U dobu od 30 do 35 godina, nekoliko meseci apstinencije može da uzrokuje preranu ejakulaciju i probleme sa erekcijom. Ti problemi uglavnom nestanu kada seksualna aktivnost postane regularna. Muškarci iznad 50 koji apstiniraju nekoliko meseci mogu da izgube seksualnu funkcionalnost – rekao je Beleda.

Pored problema sa erekcijom i ejakulacijom, manjak seksa kod muškaraca može izazvati i sledeće probleme:

1. Nervoza

Teže se nosite sa stresnim situacijama u odnosu na osobe koje su imale seksualni odnos makar jednom u dve nedelje. Razlog je u tome da tokom seksa mozak oslobađa endorfine i oksitocin koji podižu raspoloženje.

2. Rizik od raka prostate

Muškarci koji se suzdržavaju od seksa imaju veći rizik od dobijanja raka prostate. Muškarci koji imaju redovne odnose, imaju 20 odsto manje rizika za oboljevanje od raka prostate. Redovna ejakulacija “čisti” prostatu od štetnih materija.loading...