NA DOHVAT RUKE SU NAM: Ova tri napitka tope kilograme neverovatnom brzinom

dijeta
pixabay.com

Kada drže dijetu, mnogi nisu svesni da je jako važno i koja pića konzumiraju jer postoje neka koja sadrže veliki broj kalorija, pa tako sabotiraju proces mršavljenja.

 

Jako je važno da obratite pažnju na nutritivne i energetske vrednosti svakog napitka. S druge strane, postoje i pića koja povoljno deluju na mršavljenje, a to su:

Voda

Najvažniji saveznik u mršavljenju je voda koja učestvuje u metaboličkim procesima u telu. Dok se 20 odsto vode nadoknađuje putem unosa hrane, ostatak je potrebno uneti tečnošću. Voda ne sadrži kalorije pa je najbolji izbor za nadoknadu tečnosti tokom mršavljenja.

Istraživanja otkrivaju da unos jedne čaše vode 20 minuta pre obroka utiče na manji unos kalorija za vreme obroka.

Kofein

Tu spadaju kafa i čaj. Kafa se preporčuje bez zaslađivača, a ukoliko koristite i mleko uz kafu, potrduite se da bude obrano. Korisno je piti zeleni čaj jer ima blagotvorno dejstvo na celokupno zdravlje, ali i pospešuje smanjenje telesne mase. Neki sastojci koje sadrži ovaj čaj povećavaju potrošnju energije i ubrzavaju metabolizam.

Prirodni sok

Najzdravije je piti sok koji sami pripremite, kao što su sok od narandže ili limuna. Ukoliko je sok iz sveže isceđenog voća gust, uvek možete dodati vode i razrediti ga. Možete u sok dodati i med, ukoliko preferirate sladak ukus.