NA MINUT OD BOLJEG ZDRAVLJA: Ako želite da se osećate SAVRŠENO, potrebne su vam ŠTIPALJKE ZA VEŠ!

Štipaljke za veš
Pixabay.com

Ljudi smo i ne možemo se uvek osećati savršeno, ali zato možemo da radimo na tome da se osećamo što bolje.

 

Refleksolozi su tkrili novi interesantan način na koji možemo sami sebe da lečimo i tretiramo. Potrebno je samo da kačimo štipaljke za veš na različite tačke na ušima.

Naime, ušna školjka predstavlja svojevrsnu refleksu mapu tela, bogata je nervnim završecima i brojnim konektorima koji vode do centralnog nervnog sistema. Na uhu postoji šest tačaka koje nam mogu pomoći da poboljšamo svoje zdravlje.

Gornji deo uha – Najviši deo našeg uha direktno je povezan sa ramenima i leđima. Ukoliko svakodnevno držite nakačene štipaljke na ovom mestu u trajanju od jednog minuta, tenzija u tom predelu tela će se drastično umanjiti.

Vrh ušne krivine – Ovaj deo uha povezan je sa unutrašnjim organima. Ukoliko se osećate razdražljivo ili nelagodno, dovoljno je da tretirate ovo mesto štipaljkom.

Gornji srednji deo uha – Ukoliko osećate bolove u zglobovima ili ste naprosto umorni od celodnevnog sedenja za računarom, nakačita štipaljku na ovaj deo ušiju.

Donji srednji deo uha – Zapušen vam je nos, bole vas sinusi i grebe vas grlo? Pred spavanje pritisnite ovaj deo uha štipaljkom i biće vam lakše ubrzo.

Malo iznad resice – Ovaj deo uha povezan je sa sistemom za varenje. Ukoliko ovaj deo uhva pritisnete štipaljkom za veš poboljšaće vam se varenje i umanjiće vam se bolovi u stomaku.

Resica – Sama ušna resica direktno je povezana sa vašom glavom i srcem. Smirićete migrene i glavobolje izazvane povišenim krvnim pritiskom ukoliko pritisnete taj deo uha.