Na ova četiri načina se SVAKODNEVNO TRUJETE: Evo kako da napravite PROGRAM DETOKSIKACIJE

Devojka
Pixabay.com

Donosimo vam četiri velika izvora toksina u našem životu koje moramo da izbegnemo ili regulišemo jer u suprotnom uzrokuju zdravstvene probleme.

 

Toksini su deo svakodnevnog života i ne možemo pobeći od njih. Nalaze se svuda oko nas, u vazduhu, vodi, hrani, ali i u našem telu. Donosimo vam četiri velika izvora “toksina” u našem životu koje moramo da izbegnemo ili regulišemo jer u suprotnom uzrokuju zdravstvene probleme.

Nedostatak sna

Potreban nam je kvalitetan san kako bi telo nesmetano provodilo svoje unutrašnje procese detoksikacije.Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć.

Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte da malo stabilizujete svoj ritam – svaki dan u isto vreme idite u krevet. Nedostatak sna loše će delovati na vaše zdravlje.

Gotova hrana

Kada se umorni vraćamo s posla, ponekad je najlakše otići u prodavnicu i kupiti već skuvanu hranu. Međutim, unos gotove hrane u telo trebao bi biti minimalan i trebali bismo izbegavati često konzumiranje takvih jela jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina.

“Neuredna” prošlost 

Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posledice na vaše zdravlje. Čak i kada se rešimo tih “poroka”, telo ih pamti.

Kada je naš organizam preopterećen toksinima, mora pronaći mesto na kojem će ih “skladištiti” i uglavnom ih ostavlja u masno tkivo. Stoga doktori preporučuju da barem jednom godišnje napravite mali program detoksikacije u kojem ćete eliminisati “skrivene” toksine.

Proizvodi za čišćenje

Želimo čist dom bez bakterija pa često uzimamo razna sredstva za čišćenje koja u sebi sadrže hemikalije i iako dobro ispunjavaju svoju svrhu, zapravo nisu dobri za zdravlje ako ih koristimo nepravilno.

Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i disajne puteve,obavezno to učinite.