NA PRAGU EPOHALNOG OTKRIĆA: Naučnici tvrde da imaju VAKCINU koja ubija SVAKI TUMOR!

vakcina
pixabay.com

Naučnici Medicinskog fakulteta Univerziteta Stenford tvrde da su na pragu pronalaska vakcine koja ubija sve tumore u telu

 

Glavni autor ove studije, koja je 31. januara objavljena u magazinu “Science Translational Medicine”, je profesor onkologije Ronald Levi.

Levi je pionir u oblasti imunoterapije raka, a njegova laboratorija razvila je uobičajenu hemoterapiju rituximab.

Vakcina koju su ovi naučnici razvili kombinacija je dva postojeća leka. Predstavlja jedinstven tip imunoterapije jer reaktivira specifične T ćelije putem ubrizgavanja mikrogramskih količina dva agensa direktno u tumor.

– Napredak na polju imunoterapije menja medicinsku praksu. Ova vakcina je na miševima pokazala neverovatno dejstvo i uklonila sve tumore – rekao je Levi.

Čak 90 odsto testiranih miševa izlečeno je nakon jedne vakcine, dok je preostalih 10 odsto izlečeno nakon druge vakcine.

Levijev tim tvrdi da je vakcina bila efikasna i kod miševa kod kojih je rak metastazirao po celom telu.

Dodao je da nova vakcina ne uzrokuje štetne nuspojave kod pacijenata koji se često pojavljuju kod drugih vrsta imunoloških simulacija, i da će ova vakcina biti finansijski isplativija od dosadašnjih tretmana.

U kliničko ispitivanje doktor dalje namerava da uključi 15 obolelih osoba s limfomom u početnom stadijumu.

Ukoliko eksperiment bude bio uspešan, Levi tvrdi da će moći da se koristi kod više vrsta tumora i da će vremenom onkolozi davati injekcije obolelima pre operativnih zahvata, kako bi sprečili ponovno pojavljivanje tumora.

– Mislim da ćemo ovom vakcinom u budućnosti moći da lečimo sve vrste tumora – rekao je Levi.loading...