NADA ZA MILIONE BOLESNIH: Ovo je LEK PROTIV KORONE kojim Amerikanci leče Trampa

Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, nalazi se u bolnici nakon što mu je dijagnostifikovam koronavirus.

Pixabay

Nešto pre nego što je helikopterom otišao u bolnicu Volter Rid, lekari u Beloj kući izdali su saopštenje o stanju predsednika Trampa u kom se navodi da Tramp “trpi posledice umora ali da je dobrog duha”.

Dodatno, navodi se i koju je terapiju Tramp dobio uoči odlaska u bolnicu.

Predsednik SAD primio je koktel dva antitela, eksperimentalni lek protiv kovid-19 koji je proizvela američka kompanija “Regeneron”, saopštio je njegov lekar Šon Konli.

Eksperimentalni lek protiv kovid-19 koji je primio Tramp, predstavlja koktel dva veštački proizvedena antitela, koja oponašaju prirodnu odbrambenu reakciju organizma protiv virusa. Ona imaju za cilj da se snažno vežu za protein na površini virusa, piše Bi-Bi-Si.

Profesor Piter Horbi sa Univerziteta Oksford navodi da lek sprečava da se virus veže za ćelije, da uđe i njih i da se razmnožava, kao i da pomaže imunom sistemu da napadne i ubije virus.

Horbi tvrdi da je ovo jedan od lekova za kovid-19 koji najviše obećava i koji je pokazao snažno dejstvo u laboratorijskim kulturama ćelija i u testovima sprovedenim na životinjama.

On je dodao da se lek trenutno ispituje u Velikoj Britaniji, u sklopu programa za proučavanje lekova protiv kovid-19 koji je ranije pokazao da je steroid deksametazon efikasan za lečenje ove bolesti.

Lek kompanije “Regeneron” već je dostupan pacijentima u tri bolnice na severu Engleske, u sklopu pomenutog programa, kojim će uskoro biti obuhvaćeno 30 do 40 bolnica, navodi Horbi.loading...