NAJBOLJE ALTERNATIVE JUTARNJOJ KAFI: Napitak bez kofeina daje dodatnu energiju

Jutra su teška, a posebno jutro ponedeljkom. Na početku nove radne sedmice mnogima je teško ustati i voleli bi prespavati još jedan dan, ali radne obaveze ne mogu čekati.

jutro
pixabay.com

Zato mnogi u potrazi za dozom energije posežu za kafom, stimulansom bez kojeg ne mogu. Nije loše priuštiti šolicu kafe do dve u danu, ali ako je pijete isključivo zbog kofeina, dobro je znati da postoje još neki načini da se u trenu razbudite i prionete poslu.

1. Vruća čokolada

Iako sadrži više kalorija, vruća čokolada može izazvati jednak osećaj kao i šoljica kafe. Odmah će vas ugrejati i pripremiti za dan pred vama.

2. Jabuka

Fruktoza u jabuci je prirodan šećer koji će imati bolji učinak na razbuđivanje nego običan espreso.

3. Voda

Umesto da čekate doručak, čašu tople vode sa dodatkom limuna popijte čim ustanete. To će pomoći telu da izbaci sve otrove od prethodnog dana i pomoći vam da jasnije razmišljate i budete fokusirani na zadatke.

4. Eterična ulja

Lavanda pomaže da lakše zaspite, a postoje i mirisi koji će vam pomoći da dan počnete ispravno. Bosiljak, limun, ruzmarin i menta će vas razbuditi. Dovoljno je staviti ih u difuzor koji će biti u vašoj blizini dok se spremate za izlazak iz kuće.

5. Kretanje

Umesto da se na posao dovezete automobilom, pešačite. Možda zvuči dosadno, ali kad se jednom naviknete na više kretanja, nikad se nećete vratiti na staro.loading...