Po svemu sudeći, postoji polifenol koji se naziva resveratrol u crnom vinu i koji pretvara “bele masnoće” u “bež masnoće” (poznate kao verzija koja je mnogo lakša za sagorevanje), kažu istraživači na Univerziteta Vašington.

Još je bolja studija s Harvarda koja je tokom 13 godina posmatrala 20.000 žena i utvrdila da su one žene koje su pile dve čaše vina (maksimalno 3 dcl) dnevno, imale 70 odsto manju verovatnoću da će imati prekomernu težinu.

Ok, ali zašto baš uveče vino? Još jedno istraživanje je otkrilo je da resveratrol takođe pomaže u suzbijanju apetita, što znači da nakon čašice ili dve crvene boje, postoji znatno manja šansa da ćete zaviriti u frižider u večernjim satima. (Pretpostavljamo da ćete zapravo spavati kao beba.)

Ostali dobri izvori resveratrola su:

  • crno grožđe
  • kikiriki
  • maslac od kikirikija
  • pistaći
  • kakao/tamna čokolada
  • jagode
  • borovnice
  • ribizle
  • brusnice
  • ostalo bobičasto voće