NAJLEPŠE ŽENE SVETA OTKRIVAJU: Ovo su tri tajne FRANCUSKE LEPOTE koje treba da zna svaka dama

Francuskinje važe za najnegovanije i najlepše žene sveta, pa ne čudi zašto svi žele da znaju u čemu je njihova tajna!

Pexels.com

Za njih je ženstvenost ideal lepote, a nedostaci se smatraju karakteristikama koje ih izdvajaju iz mase, ali ne kriju da dosta vreme provode u negovanju kože, kose i tela. Ove rituale nege strogo poštuju:

Masaža lica

Dok je ostatak sveta poludeo za novim trendovima podmlađivanja koji zahtevaju odlazak pod nož, Francuskinje i dalje veruju u tradicionalni način očuvanja mladolikog izgleda.

Masaža lica je ono što one rade svakodnevno kako bi tonus mišića ostao zategnut. Za ovaj tretman vam nisu potrebni nikakvi skupi tretmani, već se izvodi tako što se kružnim pokretima prstiju masira lice čime se podstiče cirkulacija i aktiviraju mišići: “Masažom se podstiče cirkulacija, pa se tako regenerišu ćelije kože, a ona postaje blistavija i izgleda mlađe”, kaže Hulijen Ričvil, dermatolog.

Suptilni hirurški zahvati

Ako i odluče da odu kod plastičnog hirurga, onda su vrlo umerene i svi zahvati se rade sa ukusom. One nemaju ništa protiv sitnih korekcija, ali ukoliko su urađene bez preterivanja. Francuskinje nikada ne podležu aktuelnim trendovima, već se vode onim što je estetski lepo i što pristaje njihovom licu.

Ipak, ovi zahvati su poslednja opcija za koju se odlučuju. One pre svega posećuju redovno drmaologe i neguju kožu kremama. Ako njih pitate, radije će izdvojit novac za kvalitetnu kremu nego za šminku. Prirodni i negovani izgled je za njih imperativ.

Vitkost je prestiž kojem teže

Ne padaju na aktuelne trendove gde se izražene obline smatraju privlačnim. Takav izgled ne smatraju prefinjenim, one teže vitkom izgledu.

Iako ste verovatno pomislili da su stalno na rigoroznim dijetama, varate se. Tajna njihovog vitkog izgleda leži u konzumiranju nekoliko manjih porcija u toku dana. Ne odriču se ničega, ali se trude da imaju tri glavna obroka i dve užine.

Nisu im strane ni masaže kojima se eliminiše celulit, jer one vole da istaknu vitke noge. Neki od najboljih kozmetičkih salona se nalaze upravo u Francuskoj.