Najsrećniji narod na svetu OTKRIVA RECEPT za svakodnevni osmeh

osmeh
pixabay.com

Da se ugledamo na njih!

 

Danci su stalno rangirani kao jedna od najsrećnijih nacija na svetu, a otkrili su da je tajna u specifičnom stilu i načinu života poznatom kao “hygge”, što znači udobnost.

Ovaj stil života brzo se proširio i na ostatak sveta i doveo do pojave lajfstajl vodiča, restorana i kafića s prijatnim “hygge” ambijentom.

Reč “hygge” je izvorno norveška reč za blagostanje, a kao stil života uključuje prijatan ambijent i udovoljavanje sebi. “Hygge” stil života najbolje opisuje čitanje knjige dok zamotani u ćebe sedite pored kamina.

Cilj je razmaziti sebe, potpuno se opustiti i živeti poput pravog hedoniste!

Da biste praktikovali ovaj životni stil, nabavite mnogo sveća u raznim oblicima i veličinama, a gledanje televizije i filmova zamenite čitanjem knjiga. Udobnost je veoma bitna, pa opremite dom mekanim jastucima i ćebadima, a ormare udobnom odećom.

Mnogi skandinavski enterijeri uključuju veliki broj drveća i biljaka, pa se pobrinite da vam soba bude prozračna i puna cveća.

Potrudite se da uvek imate dovoljno zaliha svog najdražeg toplog napitka, jer su topli napici pouzdan način da se opustite u bilo kojoj situaciji.

Povezivanje je jedan od ključnih faktora ovog načina života, pa pozovite prijatelje na večeru ili izađite u grad i razgovarajte.