NAJVEĆE ZABLUDE O CELULITU: Žene greše kada veruju u OVE MITOVE

Na samom početku da istaknemo ono najvažnije – celulit ne pravi razliku među ženama na osnovu njihovih godina, oblika tela i kilaže.

Celulit
Pixabay.com

U proseku oko 90 % žena na svetu ima celulit, s tim da preostalih 10 % veruje da ga takođe ima. Celulit je dakle opšte prisutan i nažalost su se tokom godina njegovog carevanja brojni mitovi kreirali u njegovo ime. Ako ste znatiželjni po pitanju toga šta bi trebalo da prestanete da mislite o vodećem neprijatelju ženske lepote kako biste ga lakše savladali, ostanite sa nama u redovima koji slede.

MIT BROJ 1 – SAMO OSOBE SA PREKOMERNOM TEŽINOM IMAJU CELULIT

Brojni faktori mogu da dovedu do pojave celulita, a prekomerna težina je samo jedan od njih. Hormoni, genetika, struktura i tekstura kože, kao i način života igraju važnu ulogu u tome da li se i u kolikoj meri celulit povaljuje pod kožom. Verovali ili ne, imaju ga čak i profesionalni sportisti. Estrogen igra važnu ulogu u borbi protiv stvaranja celulita, a budući da s godinama žensko telo stvara manje estrogena to dovodi do slabije cirkulacije i efikasnijeg – kačenja celulita.

MIT BROJ 2 – KARDIO VEŽBE ELIMINIŠU CELULIT

Iako kadrio treninzi poput trčanja i preskakanja konopca mogu da pomognu pri manjem zadržavanju masnih ćelija ispod kože, oni vam ne mogu pomoći da se rešite celulita koji već postoji. Kako bi postigli ono što želite a to je manje vidljiv celulit morate da kombinujete aerobne aktivnosti sa treninzima snage. Ovo će učvrstiti i tonirati mišiće, pri čemu kada su zategntiji manje omogućavaju celulitu da bude vidljiv.

MIT BROJ 3 – GUBITAK KILOGRAMA JE OPROŠTAJ I OD CELULITA

Masne ćelije koje se nalaze ispod kože između vlaknastih traka, predstavljaju celulit. I mada bi u teoriji manje masti u telu značilo i manje celulita češće sa gubitkom velike količine kilograma u kratkom roku razvučena koža deluje još gore, sa još izražajnijim celulitom. U tom pogledu potrebno je režim dijete kombinovati sa treninzima snage.

MIT BROJ 4 – LIPOSKUKCIJA JE ODGOVOR NA PROBLEM SA CELULITOM

Liposukcija je postupak koji se bazira na isisavanju masti iz organzima. Međutim on može samo pogoršati izgled vašeg celulita jer može dovesti do neravnomerne raspodele masti u telu, što je kasnije jako teško dovesti do normale.