NAPITAK ZA LEPOTU OD ČETIRI SASTOJKA: Pomaže glumici da izgleda sjajno i u ŠESTOJ DECENIJI (RECEPT)

Selma Hajek već gazi šestu deceniju, ali malo ko bi to pogodio pri pogledu na njeno mladoliko, lepo lice.

instagram/salmahayek

Za holivudsku glumicu vreme kao da je stalo – bore su na njenom licu minimalne, sačuvala je jedru i zategnutu kožu. No, kako joj je to pošlo za rukom?

Ako je i bilo plastičnih operacija – na Selminom licu se ne vide tragovi istih, a i sama je prošle godine istakla da nije radila botoks niti druge procedure za podmlađivanje.

Čini se da je tajna njenog dobrog izgleda u genetici, pažljivo osmišljenoj rutini nege, ali i jednoj korisnoj, zdravoj navici.

Naime, lepa Meksikanka je nedavno na svom Instagram nalogu priznala da svako jutro pije sok za lepotu od četiri jednostavna sastojka, a potom je i otkrila recept za isti.

Ovaj domaći sok ne samo da čini da koža izgleda blistavo i sjajno, već ima i niz zdravstvenih benefita na naše telo i organizam, te bustuje energiju.

Pravi se lako i jednostavno – sve što treba jeste da izmiksate sledeća četiri sastojka:

Vitamin C: Selma u svom receptu koristi sveže pomorandže. One su dobar izvor ovog vitamina C, a takođe jačaju imunitet, blagotovorno utiču na probavu i popravljaju raspoloženje.

Kurkuma: Glumica potom u sok od narandže dodaje svežu kurkumu – superzačin koji ima blagotvorno dejstvo na organizam, ali i lepotu uopšte. Deluje antibakterijski i antiupalno.

Crni biber: Ova 54-godišnjakinja istakla je da dodaje malo crnog bibera u sok, jer to pomaže telu da brže upije kurkuma. Još jedan plus jeste taj što ovaj začin ubrzava metabolizam.