Mnogi nutricionisti sveta za prolećnu trpezu preporučuju namirnice koje sadrže magnezijum, gvožđe, jod, nicijum i tijamin. Ovi minerali će vam pomoći da se razbudite i osvežite tokom prolećnih dana.
SUSAM
Magnezijum mišićnim vlaknima pomaže da se skupe, zato za bolji rad srca koristite ovaj element. Njega možete naći u grašku, koštunjavom voću, smenkama budneve i susamu.
Mišićnim vlaknima srca potreban je magnezijum da bi mogla da se skupe. Magnezijuma ima u susamu, grašku, koštunjavom voću, semenkama bundeve.
MESO
Koštunjavo voće, integralni hleb, kobasice i crveno meso, unošenjem ovih namirnica dobićemo više energije koje je potrebno organizmu. Na taj način nadoknađujemo gvožđe, za koje se vezuju crvena krvna zrnca.
MORSKA RIBA
Pravilo da dva puta nedeljno jedete ribu nije uzaludno. Morska riba je bogata jodom, koji je važana element u borbi sa viškom kilograma. Ukoliko niste preterani ljubitelj morskih plodova, svakodnevno konzumirajte mlečne proizvode.
SPANAĆ
Za bolje funkcionisanje vaših moždanih ćelija jedite namirnice bogate nijacinom. Zato na vašoj trpezi se moraju naći zeleno lisnato povrće, poput brokolija, ali i pileće meso, iznutrivce i kvasac.
PASULJ
Stres i nervoza na poslu ugrožavaju vaše nerve. Hrana koja je dobra za moždne ćelije je ona koja je bogata vitaminom tijaminom, zato konzumirajte pasulj, grašak, svinjsko meso.