NAŠE BAKE SU ZNALE: Ovo je RECEPT protiv bolova u zgobovima

Ulje
Pixabay.com

Nakon nanošenja ulja, osetićete prijatno peckanje na koži. Vremenom možete smanjivati intenzitet nanošenja ulja

Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i ulja koje greju.

Poseduje nadražajno delovanje – širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim delovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i deluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.

Za pripremu ulja od ljutih paprika potrebno vam je:

10 svežih crvenih ljutih papričica;

2 čaše maslinovog ulja;

staklena tegla od 1 litar.

Priprema: 

Operite papričice, odsecite deo na kome se nalazi pantljika i sameljite ih na mašini za mlevenje. Dobićete oko jedne čaše isitnjene smese. Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamno mesto (recimo u donji deo kuhinjskih elemenata).

Poslie 7 dana procedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cediljku. Iskorišćenu smesu od paprike možete ostaviti u frižider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristite za utrljavanje u kožu.

U početku utrljavajte ulje nekoliko puta dnevno kada imate bolove u zglobovima ili na nekim drugim delovima tela.

Nakon utrljavanja, obujte tople čarape ili hulahopke, ako su u pitanju noge. Utopljavajte i druge delove tela, u zavisnosti od lokacije bola – ruke, vrat, leđa.

Nakon nanošenja ulja, osetićete prijatno peckanje na koži. Vremenom možete smanjivati intenzitet nanošenja ulja. Posle mesec-dva, proceduru možete raditi jednom nedeljno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promene vremenskih uslova. Ulje čuvajte na tamnom mestu.loading...