Naučite da prepoznate moždani udar: Spasite nečiji život!

Jedan neurolog je rekao da može ukloniti posledice moždanog udara ako u roku od 3 sata može doći do dotične osobe.

Jedan neurolog je rekao da može ukloniti posledice moždanog udara ako u roku od 3 sata može doći do dotične osobe. Kaže da je trik prepoznati moždani udar, dijagnostikovati ga i lečiti pacijenta u roku od tri sata, ali to nije jednostavno.

TREBA PREPOZNATI MOŽDANI UDAR! EVO KAKO:

Postoje 4 koraka kojih bi se trebalo pridržavati kako bi se prepoznao moždani udar:

1. zamoli osobu da se nasmeši (neće uspeti) !

2. Zamoli osobu da izgovori jednu sasvim jednostavnu rečenicu (na pr: “Danas je lep dan.”) Imaće problem da to kaže!

3. Zamoli osobu da podigne obe ruke (neće moći ili će moći samo delimično) !

4. Zamoli osobu da isplazi jezik (ako joj je jezik savijen, ljulja se s jedne strane na drugu, to je takođe znak moždanog udara) !

Ukoliko osoba ima problema s jednim od navedenih koraka, odmah nazovi Hitnu pomoć i opišite simptome osobe telefonom dežurnom u Hitnoj pomoći.
Jedan kardiolog je rekao, da prosleđivanjem ovog E-Mail-a na 10 osoba možemo biti sigurni da jedan život – eventualno i naš – može biti spasen.
TAKOĐE JE BLAGOTVORNO NEPOSREDNO POŠTO SE TO DESILO, UNESREĆENOM OŠTRIM VRHOM ( IGLOM, MAKAZA, NOŽIĆA), prethodno dezinfikovanim ako je moguće, pustiti iz vrha palca kažiprsta ili prsta do njega nekoliko kapi krvi.
Ta je metoda na istoku poznata i u “SU JOK “terapiji opisana kao prvi korak za lečenje moždanog udara), prenosi portal lijek iz prirode.