Ne idite nigde bez njih: Grickalice od kojih se nećete ugojiti

Kada ogladnite, a niste u prilici da kupujete hranu, bićete srećni što ove grickalice imate u svojoj torbi.

Kada ste u žurbi, imate previše obaveza, a malo vremena za kvalitetan obrok, potrudite se da ne dođete u situaciju da se okrećete brzoj hrani i masnim grickalicama. Umesto toga, opremite svoju tašnu zdravim, ali vrlo ukusnim grickalicama, koje će vam biti idealan među-obrok kada iznenada ogladnite, piše „Vecernji.hr”.

Jabuka

Niskokalorično i lekovito voće kiselo-slatkog ukusa, sadrži korisne materije koje podstiču rad imunološkog sistema, snižavaju nivo holesterola, štite od raka itd. Zgodno je da vam se nađe pri ruci u slučaju gladi, jer će vas lako zasititi.

Badem

Ovaj orašasti plod objedinjuje u sebi mnogo hranjivih materija, kao što su kalijum, kalcijum, biotin, vitamin E i
druge koje imaju pozitivan efekat na organizam koji je svakodnevno izložen mentalnom naprezanju. Optimalna dnevna doza je oko 30 grama.

Galete od pirinča

Odlična podloga za niskokalorični sendvič. Izuzetno hranljiva užina koja se lako vari, a ne izaziva alergije i ima pozitivno delovanje na crevnu mikrofloru.

Suvo grožđe

Suve bobice svakako zaslužuju mesto u vašoj torbi. Kada voda prilikom sušenja ispari, u suvim bobicama ostaju hranjive materije koje su čak koncentrisanije nego u svežem grožđu.

Integralne pločice

Sastavljene su od žitnih pahuljica, orašastih plodova, semenki i meda, pa su odličan izbor za užinu. Sadrže dragocene vitamine i minerale, pa upotpunjuju vaše energetske rezerve, što će vas učiniti poletnijim i spremnijim za nove radne pobede.