NE IGNORIŠITE PORUKE ORGANIZMA: Poslušajte svoje telo i bićete zdravi kao dren

Devojka
pixabay.com

Zdravlje je temelj za srećan život. Zato mu američka autorka motivacija Lujza Hej (89) posvećuje mnogo pažnje. Pročitajte pažljivo koliko je važno osluškivati telo i poruke koje nam ono šalje.

 

– U ovom svetu promena izaberite da budete fleksibilni u svim oblastima. Budite spremni da menjate sebe i svoja uverenja kako biste poboljšali kvalitet života. Vaše telo vas voli, uprkos tome što ga često zanemarujete i izlažete napadima. Vaše telo komunicira s vama. Ono samo traži da ga saslušate, da budete spremni da čujete ono što vam saopštava. Obratite pažnju i napravite neophodne korekcije. Dajete telu ono što mu treba na svakom nivou da se vrati u optimalno stanje. Izvucite unutrašnju snagu kad god vam je to potrebno.

– Telo uvek govori. Šta radite kad dobijete poruku od svog tela, kao što je bol? Obično, odete do apoteke i uzmete tabletu za koju mislite da će vam pomoći. A ustvari, tim gestom govorite telu: Umukni, ne želim da te čujem. Ne pričaj sa mnom! Telo ne voli takvo ponašanje. Zato kad osetite bol ili vam se čini da su stvari krenule naopako sedite, zatvorite oči i vrlo tiho se zapitajte: Šta je to što treba da znam? Budi spreman da sačekaš odgovor. Čekaj nekoliko minuta. Odgovor može biti veoma jednostavan kao Naspavaj se ili Moraš biti jači.

Ako želite da vas telo služi dugo vremena, onda morate postati sastavni deo isceljujućeg tima telo, um i duh.